CURS 2024-2025    

Modalitat
Semipresencial

Idioma
Castellà

Horaris
Dos cursos acadèmics. 12 sessions presencials per curs i la resta del programa es treballa online:
Divendres tarda de 17.00 a 21.00 h
Dissabtes matí de 9.00 a 14.00 h

Preinscripció
Oberta

Matrícula
Oberta

Crèdits
60 ECTS

Durada
Octubre 2024 - juny 2026

Preu
5800,20 € (96,67 €/ECTS). El preu no inclou taxes ni preinscripció

Oberta convocatòria de beques i ajuts 2024-2025

El Counselling és un model d'intervenció i de comunicació, que permet acompanyar una persona en situació de dificultat, a comprendre què li està passant, a identificar i a potenciar els canvis necessaris per a afrontar un problema, a viure sanament el que no pugui canviar o a recórrer un camí de creixement personal.

La formació en Counselling abasta una àmplia gamma de temes, incloent tècniques d'entrevista, habilitats de comunicació, teories psicològiques, ètica professional i pràctica clínica. A més, es proporciona orientació sobre com treballar amb diverses poblacions i problemàtiques, com l'ansietat, la depressió, els conflictes familiars, les addiccions, entre altres.

El Counselling és una eina poderosa d’aplicació en totes les professions d’ajuda. Educadors/es socials, psicòlegs, terapeutes, infermers/es, treballadors/es socials, mestres, pedagogs/gues, agents de pastoral, voluntaris/àries, trobaran en el Counselling un model d’intervenció, basat en la psicologia humanista, que els permetrà qualificar la seva intervenció.

La tasca del conseller/assessor personal és la d’ajudar a explorar i identificar les dificultats dels destinataris per tal de facilitar el procés d’autoconeixement i creixement personal que portarà al canvi, a l’alleugeriment dels símptomes o a la resolució de les dificultats.

OBJECTIUS

  • Promoure l’adquisició de competències humanistes de professionals socials, sanitaris, de l’educació i de l’empresa, millorant significativament la intervenció duta a terme des de cada àmbit professional per tal de respondre així a les demandes de la societat. 
  • Promoure, des de la dimensió relacional, la humanització perquè la persona se senti digna i sigui capaç de detectar i trobar habilitats pròpies que li permetin superar les dificultats.
  • Generar coneixement i capacitar en investigació, per tal de millorar la intervenció amb col·lectius fràgils per qüestions de malaltia, dependència o exclusió social. 
  • Promoure, en les diferents professions vinculades a la relació d’ajuda, competències humanistes que aproximen la intervenció tècnica pròpia de cada rol a les necessitats i exigències d’un ésser humà. 
  • Adquirir la relació d’ajuda i el Counselling des de l’aprofundiment en investigació i les competències necessàries per a l’establiment de relacions interpersonals altament efectives.

METODOLOGIA

S’alternen classes teòriques amb dinàmiques grupals, anàlisis de casos i treball personal. Es realitzen pràctiques en cambra Gesell amb companys, amb actor i amb casos reals fora de l'aula.

PRÀCTIQUES

Les pràctiques d’aquesta titulació estan incloses a les dinàmiques de les sessions presencials.

SORTIDES PROFESSIONALS

El counselling és una professió que ofereix diverses oportunitats professionals en una àmplia gamma de sectors. Algunes de les sortides professionals més comuns per a les persones amb formació en counselling inclouen:

  1. Terapeuta privada: Molts professionals estableixen les seves pròpies pràctiques privades, oferint serveis de teràpia individual, de parella o familiar als clients. Aquesta opció ofereix flexibilitat en els horaris i en la forma de treballar.
  2. Treball en centres de salut mental: Molts hospitals, clíniques i centres de salut mental contracten a aquests professionals per proporcionar serveis de teràpia a pacients amb diversos problemes emocionals, psicològics o de salut mental.
  3. Conseller escolar: Aquests professionals treballen en escoles primàries, secundàries i universitats per proporcionar suport emocional, acadèmic i personal als estudiants. Això pot incloure l'assessorament sobre problemes de comportament, orientació acadèmica i ajudar els estudiants a fer front a problemes personals o familiars.
  4. Treball comunitari: Molts counsellors treballen en organitzacions comunitàries, centres de recursos o programes de salut mental comunitaris per proporcionar suport emocional i assessorament a membres de la comunitat en situacions de crisi o que necessiten orientació.
  5. Consultoria empresarial: Es contracten per oferir serveis de benestar emocional i psicològic als empleats. Això pot incloure programes d'assessorament, tallers de gestió de l'estrès i suport emocional per als empleats.
  6. Investigació i educació: Algunes persones amb formació en counselling opten per una carrera en investigació o educació, treballant com a investigadors en salut mental, professors universitaris o formadors de terapeutes.
  7. Assessorament en addiccions: Els counsellors especialitzats en addiccions poden treballar en clíniques de rehabilitació, centres de tractament de drogues o alcohol i altres serveis relacionats amb l'abús de substàncies.

Aquestes són només algunes de les sortides professionals més comunes per a aquells amb una formació en counselling, però hi ha moltes altres opcions disponibles en funció dels interessos personals i de les especialitats de cada individu.

A QUI S'ADREÇA

Professionals que volen millorar les seves competències en el seu àmbit laboral (metges, infermers, psicòlegs, treballadors socials, educadors socials, professors, agents de pastoral, directors, voluntaris…).

  • Professionals de diferents disciplines que volen especialitzar-se i exercir el rol de counsellor, realitzant processos d'acompanyament i intervenció terapèutica.
  • Tota persona que desitgi realitzar un procés de creixement personal.

PER QUÈ AQUEST PROGRAMA

La trajectòria en aquest àmbit avala la solidesa del programa i el seu posicionament com a referent en el sector.

  • La Fundació Pere Tarrés, a la qual pertany la Facultat d'Educació Social i Treball Social, és el centre especialitzat més gran de Catalunya en atenció a la infància i adolescència en risc social, atenent més de 300.000 beneficiaris cada any i l´únic que fa intervenció i formació universitària per abordar els reptes del moment i les solucions més punteres i innovadores. 
  • La Fundació Pere Tarrés té experiència de llarga trajectòria en l’acompanyament a persones en situació de vulnerabilitat
  • El nostre professorat és professional en actiu que trasllada la seva expertesa a l'aula que combina amb la seva experiència acadèmica.
  • La recerca de la Facultat desenvolupa eines innovadores per a la intervenció que després es transfereixen a l'aula perquè, alhora, puguin transformar-se en intervencions eficaces. El grup de recerca GIAS genera i difon coneixement en l'àmbit de l'acció social i educativa amb l’objectiu de millorar la cohesió social i la qualitat de vida de les persones.
  • Usem metodologies actives: estudi de casos, ABP, simulacions, pràctiques en càmera Gesell, classes invertides, entre d'altres.
  • En ser un màster de formació permanent, possibilita adquirir mèrits per a oposicions a l'Administració Pública.
  • Grups reduïts, que permeten un acompanyament personalitzat a través de tutories individuals.
  • Accés als avantatges de la Facultat:
    • Servei de pràctiques i Borsa de Treball
    • Beques i ajuts i facilitats de finançament.

Preinscripció

Convocatòria
beques i ajuts 24-25

Sol·licita informació

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legal

ENVIAR