Modalitat: Semipresencial
Crèdits: 60 ECTS
Idioma: Castellà
Durada: D'octubre 2023 a juny 2024
Horari: Divendres de 15.30h a 20.30h i dissabtes de 9h a 14h i de 16h a 20h
Preu: 132€/ECTS. El preu no inclou taxes i preinscripció
Preinscripció: Oberta
Matrícula: Oberta a partir del 30 d'abril de 2023
Forma professionals en eines de gestió de residències que promouen l’autonomia personal de les persones grans.
Recomenat per:
Mòdul 1. Introducció als Serveis Socials (9 ECTS)
Mòdul 2. Envelliment Actiu (9 ECTS)
Mòdul 3. Atenció a les persones grans I: Paradigma d’Intervenció (6 ECTS)
Mòdul 4. Atenció a les persones grans II: Ètica i Habilitats (6 ECTS)
Mòdul 5. Direcció i Gestió de Centres Gerontològics (15 ECTS)
Mòdul 6. Pràcticum i Seminari (9 ECTS)
Mòdul 7. Treball Final de Màster (6 ECTS)
La proposta metodològica del màster combina diferents formats d’ensenyament-aprenentatge: conferències i sessions magistrals, anàlisi d’experiències i bones pràctiques, resolució de casos, supervisió de pràctiques, treball presencial combinat amb metodologia online i acompanyament tutorial en el treball final del màster.
El màster inclou pràctiques en entitats representatives del sector*:
* Oferta subjecta a la disponibilitat de places i als criteris d’acceptació dels candidats requerits en cada entitat. Si es té experiència en el sector, hi ha la possibilitat de convalidar-les.
Aquesta formació permet desenvolupar diferents funcions en diversos tipus de servei (serveis d’atenció domiciliària, serveis d’acolliment diürn per a persones grans, casals de persones grans, serveis d’atenció i assessorament, etc.):
DIRECCIÓ
Montserrat Garcia Oliva
Doctora en Antropologia Social i Cultural (URV). Màster en Gerontologia Social (UAM). Direcció i docència en postgraus amb temàtica específica sobre persones grans en universitats estatals i estrangeres. Gestió en recursos i serveis per a persones grans. Directora del grau en Educació Social i directora del Programa Universitari per a Gent Gran. Docent de l’assignatura Persones grans i Salut Comunitària a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL).
COORDINACIÓ
Irene Fernández Juncosa
Postgrau en Coaching en l’Àmbit Socioeducatiu per la Universitat Ramon Llull i postgrau en Assessorament financer per la Universitat Pompeu Fabra. Màster en Models i Estratègies d’Acció Social i Educativa en Infància i Adolescència i graduada en Educació Social per la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull. Llicenciada en Investigació i Tècniques de Mercat per la Universitat de Barcelona. Actualment és professora associada a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull i doctoranda al programa de doctorat de la Facultat de Ciències de l’Educació i l’Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.
DOCENTS
Pere Mora Ticó.Doctor en Geografia (UAB). Llicenciat en Història Contemporània i en Geografia (UAB). Màster en Iniciació en la Investigació en Història Contemporània (UAB). Ha estudiat Direcció i Gestió del Màrqueting i Direcció de l’Equip de Vendes a l’Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses (ESADE). Professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL) i director del màster universitari en Direcció, Gestió i Intervenció en Serveis Socials. .
Xavier Paradell Fernández. Llicenciat en Ciències Empresarials i màster en Administració i Direcció d’Empreses (MBA) per ESADE i per la Universitat Politènica de Catalunya (UPC). Professor associat d’ESADE. Consultor Gerent de xpfConsulting, especialitzat en el sector d’atenció a les persones grans. Director tècnic en centres del grup Vibentia.
Mònica Utrera. Doctora en Direcció i Administració d’Empreses (PhD & DBA). Llicenciada en Filosofia. Màster en Administració i Direcció d’Empreses (MBA). Màster en Direcció de Recursos Humans. Màster en Direcció de Màrqueting i Publicitat. Màster en Formació del Professorat. Professora a Aden Business Sccool, Esade Business School, Euncet Business School i Fundació Pere Tarrés. Col·labora per a diverses empreses des de l’any 2000 desenvolupant els rols de HR Interim Manager, consultora en HR, docent, mentora, Executive Coach i DirHH©.
Alícia Artiaga i Porcar. Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials (UPF). Responsable d’Administració i Finances d’Amnistia Internacional Catalunya. Administradora del Patronat de la Fundació Comtal del Casc Antic de Barcelona. Professora del Departament de Gestió de l’Institut de Formació i dels postgraus en Gestió de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL).
Elena Requena. Doctora en Psicologia. Professora de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL). Màster en Psicopatologia Clínica. Àrees d’experiència: envelliment actiu, salut mental, trastorns neurocognitius i intervencions psicosocials en demències. Investigadora en la línia d’investigació d’envelliment actiu.
Jordi Sabater. Doctor en Història i diplomat en Ciències Polítiques. Actualment és professor de Política Social a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL) i investigador de la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat professor convidat de les universitats de Canterbury, Lille, Eïchstat i Tartu per a impartir cursos de política social comparada i és docent de l’European Social Work Master, que impulsen cinc universitats europees. També és autor de diversos llibres i articles sobre els nous reptes de l’estat del benestar i les polítiques socials.
Marta Ausona Doctora en Estudis Avançats en Antropologia Social i Cultural (UB). Màster en Antropologia i Etnografia (UB). Llicenciada en Antropologia Social i Cultural (UB) amb Premi Extraordinari de Llicenciatura. Diplomada en Treball Social (UB). Els interessos d’investigació giren al voltant del parentiu i de les desigualtats estructurals per raó de gènere des d’una perspectiva interseccional del cicle vital. Participa en investigacions sobre la perspectiva de l’envelliment actiu.
Jesús Vilar. Diplomat en Magisteri, llicenciat en Pedagogia i doctor en Pedagogia. Professor titular de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL). Investigador en ètica professional, adolescents i joves infractors o en risc social i entorns de complexitat.