Expert universitari en gestió de residències i altres recursos per a persones grans

gestio-residencies-online.jpg

Curs 2023/24 (4a edició)

Modalitat: Híbrid

Crèdits: 15 ECTS

Idioma: Castellà

Durada: De febrer a juny de 2024

Preu: 132€/ECTS. El preu no inclou taxes i preinscripció

Preinscripció: OBERTA

Matrícula: A partir del 30 d'abril de 2023

Preinscripció Matrícula  Calendari Sol·licita informació

Presentació

Aquesta formació orienta la carrera a la gestió de centres i serveis per a les persones grans. S’obtindran eines per dirigir centres i coordinar equips de treball, combinant aprenentatges vinculats a la direcció tècnica i assistencial.

Els estudis de gerontologia tenen un ampli recorregut de més de 17 anys a través de la realització de postgraus a nivell nacional i internacional, tant en format semipresencial com en format online.

Formació d'interès en serveis socials 

Recomanat per:

Campus Feate

Objectius

 • Dissenyar un model de gestió de serveis gerontològics orientat a satisfer les necessitats dels usuaris tenint en compte la complexitat del procés d’envelliment, el model d’atenció centrada en la persona i la millora contínua a través dels processos de qualitat.
 • Desenvolupar habilitats directives orientades al treball en equip i a l’establiment de xarxes de col·laboració interdisciplinària en el marc de la gestió dels recursos humans.
 • Adquirir o complementar un mínim de coneixements vinculats a la gestió financera.

Pla d'estudis

Mòdul 1: Habilitats directives

 • Funcions i Responsabilitats del Director d’un centre i/o servei
 • Definir un model de centre: Organització, missió i estratègia
 • Planificació Estratègica
 • El Pla de màrqueting

Mòdul 2: Qualitat als recursos assistencials

 • Models de gestió de la qualitat
 • Normes de referència dels sistemes de qualitat
 • Sistemes d’avaluació de la qualitat
 • Anàlisi d’instruments d’observació i valoració

Mòdul 3: Gestió dels recursos humans

 • La gestió de les persones
 • El desenvolupament de les persones
 • L’organització del treball
 • Motivació del personal, lideratge i habilitats directives
 • Legislació laboral

Mòdul 4: Organització i administració financera (3 ECTS)

 • Administració i comptabilitat
 • Principals eines de gestió financera i econòmica.

Metodologia

Es combina el treball en l’aula virtual (participació en fòrums, discussió de casos i de supòsits pràctics, anàlisi de lectures...) amb dues sessions sincròniques: una a l’inici de cada mòdul, per contextualitzar-lo i presentar-ne els eixos conceptuals fonamentals; i una altra d’anàlisi de casos pràctics i de tancament de mòdul. La metodologia es fonamenta en un model d’investigació-acció, orientat a la millora reflexiva de la praxi professional.

Pràctiques

En aquesta titulació no hi ha pràctiques, estan incloses en les dinàmiques de les sessions.

Sortides professionals

Les sortides professionals es focalitzen en la dirección i gestió de centres i recursos per a persones grans des d’un model d’atenció centrada en la persona.

Direcció i professorat

DIRECCIÓ

Montserrat Garcia Oliva

Dra. en Antropologia Social i Cultural (URV). Màster en Gerontologia Social (UAM). Direcció i docència en postgraus amb temàtica específica sobre persones grans en universitats estatals i estrangeres. Gestió en recursos i serveis per a persones grans. Directora del grau en Educació Social i directors del programa Universitat per a Gent Gran. Docent de l’assignatura Persones Grans i Salut Comunitària a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL).

Més

DOCENTS

Pere Mora Ticó. Doctor en Geografia (UAB). Llicenciat en Història Contemporània i en Geografia (UAB). Màster en Iniciació en la Investigació en Història Contemporània (UAB). Ha estudiat Direcció i Gestió del Màrqueting i Direcció de l’Equip de Vendes a l’Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses (ESADE). Professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL) i director del màster universitari en Direcció, Gestió i Intervenció en Serveis Socials.

Xavier Paradell Fernández. Llicenciat en Ciències Empresarials i màster en Administració i Direcció d’Empreses (MBA) per ESADE i per la Universitat Politènica de Catalunya (UPC). Professor associat d’ESADE. Consultor Gerent de xpfConsulting, especialitzat en el sector d’atenció a les persones grans. Director tècnic en centres del grup Vibentia.

Mònica Utrera. Doctora en Direcció i Administració d’Empreses (PhD & DBA). Llicenciada en Filosofia. Màster en Administració i Direcció d’Empreses (MBA). Màster en Direcció de Recursos Humans. Màster en Direcció de Màrqueting i Publicitat. Màster en Formació del Professorat. Professora a Aden Business Sccool, Esade Business School, Euncet Business School i Fundació Pere Tarrés. Col·labora per a diverses empreses des de l’any 2000 desenvolupant els rols de HR Interim Manager, consultora en HR, docent, mentora, Executive Coach i DirHH©.

Alícia Artiaga i Porcar. Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials (UPF). Responsable d’Administració i Finances d’Amnistia Internacional Catalunya. Administradora del Patronat de la Fundació Comtal del Casc Antic de Barcelona. Professora del Departament de Gestió de l’Institut de Formació i dels postgraus en Gestió de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL).

Demana més informació - * Camps obligatoris

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legal

ENVIAR