Màster universitari en direcció, gestió i intervenció en serveis socials

CURS 2023-2024 (17a edició)

Modalitat: Semipresencial

Crèdits: 60 crèdits ECTS

Idioma: Castellà

Durada: D'octubre 2023 a juny 2024

Horari:  Divendres de 16 a 21h. Dissabtes de 9.30 a 14.30h i de 15.30 a 20.30h

Preu: 132€/crèdit. El preu no inclou taxes, ni preinscripció

Preinscripció: Oberta

Matrícula: Oberta a partir del 30 d'abril de 2023

Preinscripció Matrícula Calendari Sol·licita informació

Presentació

Desenvolupa competències de direcció, gestió i intervenció en l’àmbit social per a dur a terme accions directives i gestores en el marc de serveis socials i d’entitats del tercer sector i dissenyar projectes d’emprenedoria social.

En el context social, econòmic i polític actual, les organitzacions no lucratives han d’assumir el repte de generar més impacte social mitjançant el disseny i la implementació de projectes i serveis innovadors que contribueixin a donar resposta a les noves necessitats socials emergents.

L’objectiu del màster és capacitar professionals que vulguin ampliar la formació en competències de direcció, gestió i intervenció en l’àmbit social per al desenvolupament de propostes de caràcter directiu i gestor en el marc dels serveis socials i d’entitats del tercer sector.

Acreditat per l'Agència de Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya  

Objectius

  • Oferir els coneixements teòrics i pràctics per a l’anàlisi de polítiques socials, l’organització de serveis socials i l’avaluació de programes.
  • Oferir eines de gestió per a l’anàlisi, l’avaluació i la millora de la gestió de les organitzacions socials en eficàcia i eficiència.
  • Comprendre la regulació jurídica i fiscal de les organitzacions socials.
  • Desenvolupar habilitats directives aplicades a la direcció d’organitzacions, xarxes, equips interdisciplinaris i multiorganitzacionals.
  • Comprendre i impulsar els mecanismes d’interacció i d’interrelació dels diferents agents socials.
  • Dissenyar i implementar projectes que s’ajustin als actuals escenaris de complexitat social.
  • Desenvolupar la capacitat d’estudi i de recerca per fer diagnòstics de qualitat i propostes d’acció amb eficàcia.

Pla d'estudis

Metodologia

La proposta metodològica del màster combina diferents formats d’ensenyament-aprenentatge: conferències i sessions magistrals, anàlisi d’experiències i bones pràctiques, resolució de casos, supervisió de pràctiques, treball presencial combinat amb metodologia on-line i acompanyament tutorial en el treball final de màster.

Pràctiques

  • Ajuntament del Masnou
  • Assís Centre d’Acollida
  • Associació per la Recerca i l'Acció Social, Vincle
  • Càritas Diocesana Terrassa
  • Casal dels Infants del Raval
  • Congregación Siervas de la Pasión
  • Crae Petit Pont (AEMA, SCCL)
  • Ecologistes en acció
  • Fundació Maria Auxiliadora
  • Fundació Pere Tarrés
  • Fundacio Privada Tallers de Catalunya
  • Hàbitat 3
  • Ingenería Social
  • Iniciatives Solidàries
  • Suara Cooperativa
  • Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya

* Oferta subjecta a la disponibilitat de places i als criteris d’acceptació dels candidats requerits en cada entitat. Si es té experiència en el sector, hi ha la possibilitat de convalidar-les.

Sortides professionals

Pertany a l’àmbit de direcció i gestió d'entitats del tercer sector, que desenvolupa competències directives i dissenya projectes d'emprenedoria social. Les sortides professionals són:

  • Directius i gerents d’ONL i responsables de diferents departaments d’ONL (màrqueting, recursos humans, finances i captació de fons). 
  • Responsables de serveis socials: director de serveis socials, gestor de projectes, gestor de voluntariat, supervisió d’equips de professionals. 
  • Consultors en el tercer sector i consultors de responsabilitat social empresarial.
  • Orientació a la recerca i possibilitat d’accedir al doctorat

Direcció i professorat

DIRECCIÓ

Pere Mora Ticó

Doctor en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciat en Història contemporània i en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Iniciació en la Investigació en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona, també ha estudiat Direcció i Gestió del Màrqueting i Direcció de l’Equip de Vendes a ESADE. Actualment és professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull i director del Màster en Direcció, gestió i intervenció en serveis socials.

Més

COORDINACIÓ

Marta Eugènia González Gutiérrez

Diplomada en Educació Social i Màster en Govern Local per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Direcció, Gestió i Intervenció en Serveis Socials per la Universitat Ramon Llull. Postgrau en Desenvolupament sostenible i participació ciutadana per la Universitat Autònoma de Barcelona i Postgrau en Polítiques d’infància i joventut per la Universitat de Barcelona. Postgrau en Associacions, Fundacions i Tercer Sector per la Universitat Autònoma de Barcelona. Expert en Mediació i Conflictes (Universitat Oberta de Catalunya). Exgerent de l’Ateneu Popular de Nou Barris. Té més de vint anys d’experiència coordinant polítiques socials a l’administració pública i actualment és cap de Serveis a les Persones a l’administració local.

Més

DOCENTS

Alicia Artiaga. Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials (UPF). Experta en gestió d’organitzacions no lucratives. Administradora del Patronat de la Fundació Comtal. Responsable d’Administració i Finances d’Amnistia Internacional a Catalunya.

Irene Borràs. Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials (UPF). Màster en Polítiques Públiques i Socials (UPF) i Direcció General de Màrqueting (ESADE). Experta en comunicació i captació de fons per a organitzacions no lucratives. Consultora a CAUSES that change the world, consultoria especialitzada en responsabilitat, compromís, marca i impacte. Docent en diferents organitzacions educatives del Tercer Sector. Membre de l’Asociación Española de Fundraising.

Carles Descalzi. Economista (UAB). Màster en Administració i Direcció d’Empreses (MBA) per ESADE. Programa d’Alta Direcció d’Empreses (PADE) per l’IESE i Executive Coach (ICF). Ha desenvolupat la seva trajectòria professional en entitats del Tercer Sector. Cooperació internacional i d’emergència en el conflicte de Bòsnia (1993-96), gerent del centre UNESCO de Catalunya (1996-2003). Des del 2003, gerent del Grup Sant Pere Claver, fundació sanitària, tutelar i de serveis socials. Des del 2014 és membre de la junta directiva de la Coordinadora Catalana de Fundacions.

Montserrat Garcia.Doctora en Antropologia Social i Cultural. Docent de l’assignatura Cooperació Internacional per al Desenvolupament de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL). Experiència en cooperació internacional al Senegal. Actualment és directora del grau en Educació Social i directora del màster en Desenvolupament, Cooperació i Acció Comunitària.

Maite Marzo.Doctora en Pedagogia. Professora de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL). Membre del Grup de recerca Innovació i Anàlisi Social (GIAS) de la URL. Especialitzada en gestió de la qualitat a les organitzacions socials.

Lola Montejo. Treballadora social i mediadora. Màster en Resolució de Conflictes (URL). Mediadora als ajuntaments de Sant Pere de Ribes, Sitges i Premià de Mar, i al Consell Comarcal del Segrià i de Santa Coloma de Farners. Consultora en gestió de conflictes en les organitzacions amb una àmplia experiència en organitzacions socials.

Mª Àngels Pavón. Doctora en Pedagogia i llicenciada en Psicologia. Responsable del Servei d’Assessorament Psicopedagògic als Salesians de Sant Vicenç dels Horts. Membre de l’equip directiu i professora associada del Departament de Mètodes d’Investigació i Diagnòstic en Educació de la Universitat de Barcelona.

Jordi Sabater. Doctor en Història i politòleg. Expert en polítiques d’infància. Professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL).

Maria Ángeles Urda. Llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat de Granada (UGR). Curs d’especialista universitari en Captació de Fons (UNED), en Màrqueting Digital (UEMC) i en Direcció i Gestió de Parcs Temàtics i Oci (URV). Actualment treballa com a consultora a CAUSES that change the world, consultoria especialitzada en responsabilitat, compromís, marca i impacte, i és docent en diverses entitats del Tercer Sector. Membre de l’Asociación Española de Fundraising.  

Mònica Utrera. Llicenciada en Filosofia (UB). Màster en Direcció de Màrqueting i Publicitat per ESERP Bussines School. Màster en Administració i Direcció d’Empreses (MBA) per la UB & Queen’s University of Belfast. Doctorada en Administració d’Empreses (UAD/URL). Ha desenvolupat la seva carrera professional combinant la docència amb la consultoria en l’entorn empresarial.

Antoni Vila.Doctor en Ciències Econòmiques (UAB). Màster in International Management (ESADE). Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses (UPC). Actualment compagina la seva activitat professional com a consultor i conseller independent en projectes de creació i desenvolupament empresarial amb la docència i la direcció de l’àrea acadèmica de finances a La Salle.

Demana més informació - * Camps obligatoris

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legal

ENVIAR