Modalitat: Semipresencial
Crèdits: 60 crèdits ECTS
Idioma: Castellà
Durada: D'octubre 2023 a juny 2024
Horari: Divendres de 16 a 21h. Dissabtes de 9.30 a 14.30h i de 15.30 a 20.30h
Preu: 132€/crèdit. El preu no inclou taxes, ni preinscripció
Preinscripció: Oberta
Matrícula: Oberta a partir del 30 d'abril de 2023
Desenvolupa competències de direcció, gestió i intervenció en l’àmbit social per a dur a terme accions directives i gestores en el marc de serveis socials i d’entitats del tercer sector i dissenyar projectes d’emprenedoria social.
En el context social, econòmic i polític actual, les organitzacions no lucratives han d’assumir el repte de generar més impacte social mitjançant el disseny i la implementació de projectes i serveis innovadors que contribueixin a donar resposta a les noves necessitats socials emergents.
L’objectiu del màster és capacitar professionals que vulguin ampliar la formació en competències de direcció, gestió i intervenció en l’àmbit social per al desenvolupament de propostes de caràcter directiu i gestor en el marc dels serveis socials i d’entitats del tercer sector.
Fonaments teòrics, metodològics i professionals (18 ECTS)
Direcció i gestió en serveis socials (21 ECTS)
Crèdits optatius (3 ECTS)
Pràcticum (6 ECTS)
Els crèdits d’aquest mòdul integren les pràctiques en centres, la supervisió en grups reduïts, la formació en metodologies d’investigació i tutories individuals orientades a guiar i acompanyar l’elaboració del treball final de màster
Treball fi de màster (12 ECTS)
La proposta metodològica del màster combina diferents formats d’ensenyament-aprenentatge: conferències i sessions magistrals, anàlisi d’experiències i bones pràctiques, resolució de casos, supervisió de pràctiques, treball presencial combinat amb metodologia on-line i acompanyament tutorial en el treball final de màster.
* Oferta subjecta a la disponibilitat de places i als criteris d’acceptació dels candidats requerits en cada entitat. Si es té experiència en el sector, hi ha la possibilitat de convalidar-les.
Pertany a l’àmbit de direcció i gestió d'entitats del tercer sector, que desenvolupa competències directives i dissenya projectes d'emprenedoria social. Les sortides professionals són:
DIRECCIÓ
Pere Mora Ticó
Doctor en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciat en Història contemporània i en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Iniciació en la Investigació en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona, també ha estudiat Direcció i Gestió del Màrqueting i Direcció de l’Equip de Vendes a ESADE. Actualment és professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull i director del Màster en Direcció, gestió i intervenció en serveis socials.
COORDINACIÓ
Marta Eugènia González Gutiérrez
Diplomada en Educació Social i Màster en Govern Local per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Direcció, Gestió i Intervenció en Serveis Socials per la Universitat Ramon Llull. Postgrau en Desenvolupament sostenible i participació ciutadana per la Universitat Autònoma de Barcelona i Postgrau en Polítiques d’infància i joventut per la Universitat de Barcelona. Postgrau en Associacions, Fundacions i Tercer Sector per la Universitat Autònoma de Barcelona. Expert en Mediació i Conflictes (Universitat Oberta de Catalunya). Exgerent de l’Ateneu Popular de Nou Barris. Té més de vint anys d’experiència coordinant polítiques socials a l’administració pública i actualment és cap de Serveis a les Persones a l’administració local.
DOCENTS
Alicia Artiaga. Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials (UPF). Experta en gestió d’organitzacions no lucratives. Administradora del Patronat de la Fundació Comtal. Responsable d’Administració i Finances d’Amnistia Internacional a Catalunya.
Irene Borràs. Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials (UPF). Màster en Polítiques Públiques i Socials (UPF) i Direcció General de Màrqueting (ESADE). Experta en comunicació i captació de fons per a organitzacions no lucratives. Consultora a CAUSES that change the world, consultoria especialitzada en responsabilitat, compromís, marca i impacte. Docent en diferents organitzacions educatives del Tercer Sector. Membre de l’Asociación Española de Fundraising.
Carles Descalzi. Economista (UAB). Màster en Administració i Direcció d’Empreses (MBA) per ESADE. Programa d’Alta Direcció d’Empreses (PADE) per l’IESE i Executive Coach (ICF). Ha desenvolupat la seva trajectòria professional en entitats del Tercer Sector. Cooperació internacional i d’emergència en el conflicte de Bòsnia (1993-96), gerent del centre UNESCO de Catalunya (1996-2003). Des del 2003, gerent del Grup Sant Pere Claver, fundació sanitària, tutelar i de serveis socials. Des del 2014 és membre de la junta directiva de la Coordinadora Catalana de Fundacions.
Montserrat Garcia.Doctora en Antropologia Social i Cultural. Docent de l’assignatura Cooperació Internacional per al Desenvolupament de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL). Experiència en cooperació internacional al Senegal. Actualment és directora del grau en Educació Social i directora del màster en Desenvolupament, Cooperació i Acció Comunitària.
Maite Marzo.Doctora en Pedagogia. Professora de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL). Membre del Grup de recerca Innovació i Anàlisi Social (GIAS) de la URL. Especialitzada en gestió de la qualitat a les organitzacions socials.
Lola Montejo. Treballadora social i mediadora. Màster en Resolució de Conflictes (URL). Mediadora als ajuntaments de Sant Pere de Ribes, Sitges i Premià de Mar, i al Consell Comarcal del Segrià i de Santa Coloma de Farners. Consultora en gestió de conflictes en les organitzacions amb una àmplia experiència en organitzacions socials.
Mª Àngels Pavón. Doctora en Pedagogia i llicenciada en Psicologia. Responsable del Servei d’Assessorament Psicopedagògic als Salesians de Sant Vicenç dels Horts. Membre de l’equip directiu i professora associada del Departament de Mètodes d’Investigació i Diagnòstic en Educació de la Universitat de Barcelona.
Jordi Sabater. Doctor en Història i politòleg. Expert en polítiques d’infància. Professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL).
Maria Ángeles Urda. Llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat de Granada (UGR). Curs d’especialista universitari en Captació de Fons (UNED), en Màrqueting Digital (UEMC) i en Direcció i Gestió de Parcs Temàtics i Oci (URV). Actualment treballa com a consultora a CAUSES that change the world, consultoria especialitzada en responsabilitat, compromís, marca i impacte, i és docent en diverses entitats del Tercer Sector. Membre de l’Asociación Española de Fundraising.
Mònica Utrera. Llicenciada en Filosofia (UB). Màster en Direcció de Màrqueting i Publicitat per ESERP Bussines School. Màster en Administració i Direcció d’Empreses (MBA) per la UB & Queen’s University of Belfast. Doctorada en Administració d’Empreses (UAD/URL). Ha desenvolupat la seva carrera professional combinant la docència amb la consultoria en l’entorn empresarial.
Antoni Vila.Doctor en Ciències Econòmiques (UAB). Màster in International Management (ESADE). Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses (UPC). Actualment compagina la seva activitat professional com a consultor i conseller independent en projectes de creació i desenvolupament empresarial amb la docència i la direcció de l’àrea acadèmica de finances a La Salle.