Diploma universitari en counselling

Curs 2023/24 (16a edició)

Modalitat: Semipresencial

Crèdits: 30 ECTS

Idioma: Castellà

Durada: D'octubre 2024 a juny 2025

Horari: Divendres de 17 a 21h. Dissabtes de 9.30 a 14.30h i de 15.30 a 18.30h

Preu: 132€/ECTS. El preu no inclou taxes i preinscripció

Preinscripció: Oberta

Matrícula: Oberta a partir del 30 d'abril de 2023

Preinscripció Matrícula

Sol·licita informació

Presentació

El counselling és una eina poderosa d’aplicació en totes les professions d’ajuda. Educadors, psicòlegs, terapeutes, infermeres, treballadors socials, mestres, pedagogs, agents de pastoral, voluntaris, trobaran en el counselling un model d’intervenció, basat en la psicologia humanista, que els permetrà qualificar la seva intervenció.

La tasca del conseller/assessor personal és la d’ajudar a explorar i identificar les dificultats dels destinataris per tal de facilitar el procés d’autoconeixement i creixement personal que portarà al canvi, a l’alleugeriment dels símptomes o a la resolució de les dificultats.

Objectius

  • Donar a conèixer la teoria, la pràctica i la filosofia del counselling.
  • Ensenyar a aplicar les tècniques del counselling a la relació d’ajut i també a totes les situacions en què es necessiten no només unes tècniques d’intervenció interpersonals, sinó també una metodologia que ajudi a treballar i a potenciar el canvi positivament.

Metodologia

S’alternen les explicacions teòriques amb els treballs pràctics (exercicis de simulació, roleplay, visionat i comentari d’audiovisuals, etc.).

Pràctiques

Les pràctiques d'aquesta titulació estan incloses en les dinàmiques de les sessions presencials.

Sortides professionals

Forma professionals que puguin exercir el rol de counsellor, o especialista en counselling, ja sigui com a exercici liberal de la professió o com a counsellors o experts en counselling aplicat a diferents especialitats (sanitària, social, educativa, etc.).

Direcció i professorat

DIRECCIÓ

José Carlos Bermejo

Doctor en Teologia Pastoral sanitària. Expert en humanització de la salut, dol i bioètica. Director del Màster en Counselling. Postgraus en dol, humanització, gestió i pastoral de la salut. Professor de la Universitat Ramon Llull, de la Universitat Catòlica de Portugal i del Camillianum de Roma.

Més

COORDINACIÓ

Pablo Posse

Llicenciat en Psicologia per la Universitat Nacional de Tucumán, Màster en Couselling per la Universitat Ramon Llull i Màster en teràpia familiar i de la parella per la Universitat Pontifícia de Comillas. Expert en Psicologia Clínica i en gestió de recursos humans.

Més

DOCENTS

Felicidad Vicente Pérez. Llicenciada en Psicologia, màster en Gerontologia, màster en Counselling, postgrau en Gestió de Residències i Serveis per a Gent Gran. Compagina l’activitat docent amb la gestió. És responsable de la formació a distància i orientadora al Centro de Humanización de la Salud. Ha treballat amb intants, joves, adults i gent gran, sempre amb aspectes relacionats amb la docència.

Javier Martín Oterino. Llicenciat en Psicologia, especialista en psicologia d’urgències, emergències i catàstrofes. Professionalment es dedica a la psicologia clínica i a la docència impartint formació sobre urgències i emergències en psicologia, psicopatologia, dol, catàstrofes i desastres.

Marisa Magaña Loarte. Llicenciada en Psicologia, màster en Counselling, màster en Dol, màster en Psicologia de la Vellesa. Experta en tractament del dol complicat. Dirigeix un centre d’atenció especialitzada en pèrdues i dols complicats. Supervisa l’activitat de voluntaris i alumnes en pràctiques i atén persones amb pèrdues complicades. Coordinadora del màster en Intervenció en Dol del Centro de Humanización de la Salud i és professora del Centro de Humanización de la Salud i de la Universitat Catòlica de València.

Rosa María Belda Moreno. Llicenciada en Medicina i Cirurgia, màster en Bioètica, màster en Counselling, diplomada en Cures Pal·liatives, postgrau en Gestió d’ONL. És metgessa de família i ha treballat en diferents programes d’acció social i ha desenvolupat tasques de direcció a Càritas. Imparteix formació sobre gestió amb cor, presa de decisions, bioètica, counselling, dones i feminisme.

Eva García Álvarez. Llicenciada en Psicologia, màster en Counselling, cursos d’especialització en Dol, màster en Formació de Professorat, formació en Psicoteràpia Gestalt. Gestiona activitats formatives en el Departament de Formació Online del Centro de Humanización de la Salud i és docent a la Universitat Catòlica de València. Imparteix formació sobre creixement personal i autoconeixement, counselling-relació d’ajuda, dol, intel·ligència emocional i resistència al canvi.

Miguel Ángel Marín. Llicenciat en Filosofia i Lletres, màster en Counselling, màster en Musicoteràpia i especialista en orientació educativa. La seva experiència professional s’ha desenvolupat com a músic compositor amb divuit publicacions musicals. És comunicador, professor en diferents centres universitaris i counsellor en l’àmbit de l’exclusió social i la marginació.  

Formació relacionada

Demana més informació - * Camps obligatoris

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legal

ENVIAR