Calendari escolar

Competències educatives

Com el lleure contribueix al desenvolupament professional, social i personal d’infants, adolescents i joves en un entorn complex.

Calendari pedagògic del curs 22-23

La Fundació Pere Tarrés elabora un calendari interactiu anual a través d’un eix temàtic que proposa fitxes pedagògiques i recursos divulgatius per treballar la sensibilització i conscienciació sobre els reptes educatius i socials dels nostres temps amb infants, adolescents i joves. Aquesta proposta pedagògica vol esdevenir una eina pràctica per als agents educatius i socials com ara centes escolars, centres d’esplai, centres socioeducatius, biblioteques, ludoteques, centres cívics. I enguany també hem elaborat fitxes específiques per treballar aquestes competències en família.

CALENDARI CURS 2022-2023 7 Competències educatives

Diferents institucions, com la UNESCO o el Ministeri d’Educació, han definit 7 competències educatives que els infants i joves han d’assolir en la seva etapa educativa per tal d’esdevenir persones íntegres i professionals. 

Diversos estudis científiques han evidenciat que els nens i les nens que participen de forma habitual en activitats d’educació en el lleure desenvolupen i potencien 7 competències educatives. 

La Fundació Pere Tarrés, a través del calendari del curs 2022-2023 vol oferir jocs, eines, dinàmiques i recursos per fomentar aquestes competències educatives entre infants i joves per treballar a l’aula, al centre d’esplai, al centre socioeducatiu o a casa amb la família.

Catalunya

Descarrega’t el calendari en format A3
Descarrega’t el calendari en format A4

Balears

Descarrega’t el calendari en format A3
Descarrega’t el calendari en format A4

7 competències educatives

Consulta els recursos pedagògics anteriors

Donem a conèixer els drets de la infància
CURS 21-22

Els drets de la infància són drets que posseeixen els nens, nenes i adolescents per la simple raó de néixer i són imprescindibles per a una bona infància. Es troben recollits a la Convenció sobre els drets de l'infant, aprovada el 20 de novembre de 1989 per les Nacions Unides.
La Fundació Pere Tarrés vol donar a conèixer dotze d’aquests principis, que han estat triats en funció de la seva representativitat i de la vinculació directa amb el món de l’educació.
MÉS INFORMACIÓ
DESCARREGAR PDF

Treballem els Objectius de Desenvolupament Sostenible
CURS 20-21

Els 17 Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats per l’Assemblea General de les Nacions Unides són fites per millorar el nostre món abans de l’any 2030. La Fundació Pere Tarrés n’ha seleccionat 12, un per a cada mes de l’any, per il·lustrar el calendari del curs 2020-2021. Cada mes, es proposen activitats pedagògiques adreçades a aprofundir en aquests 12 objectius.
MÉS INFORMACIÓ
DESCARREGAR PDF

Descobrim les dones que han fet historia
CURS 19-20

Amb vocació de divulgar les seves aportacions i generar referents femenins en l’imaginari de les noves generacions, la Fundació Pere Tarrés ha elaborat aquest calendari per al curs 2019-2020 adreçat a l’àmbit educatiu com ara escoles, centres socioeducatius, centres d’esplai, famílies, etc.
MÉS INFORMACIÓ
DESCARREGAR PDF