COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL

BLOG FUNDACIÓ PERE TARRÉS

S'han trobat 59 articles amb l'etiqueta "Adolescents i joves"

Espai de reflexió i participació: El valor del debat en els serveis socioeducatius per a la infància

10.04.24 / Bloc

El debat és un pilar fonamental de la interacció humana i un element clau en la construcció del coneixement. És un intercanvi comunicatiu on es discuteix i s'argumenta sobre temes diversos, i cada participant hi aporta perspectives úniques.

Veure més >

L’educació és la resposta: quatre reptes actuals del món educatiu

24.01.24 / Bloc

Com acompanyar les noves generacions perquè siguin competents i felices en un món cada vegada més complex i alhora construir societats més cohesionades?

Veure més >

Com podem aconseguir una bona transferència de la saviesa: de generació en generació

09.01.24 / Bloc

En una societat que busca promoure constantment la innovació i el progrés, sovint passem per alt la riquesa inestimable de la saviesa acumulada de les persones grans. És per això que volem reconèixer, valorar i, el més important, aprofitar aquest llegat de coneixement per construir un futur més ric i sostenible per a tothom.

Veure més >

L’ús de les pantalles

11.12.23 / Bloc

Els dispositius electrònics estan presents diàriament en la nostra societat, els utilitzem per relacionar-nos, per estudiar, per treballar i/o simplement com un entreteniment. L’ús de les pantalles s’ha incrementat en els darrers anys en diferents franges d’edat, especialment es pot observar que les persones adultes i el jovent són els col·lectius que més fan servir aquests dispositius com una eina de treball, però també com una eina de relacions socials i d’oci.

Veure més >

Drets de la infància i habitatge

08.11.23 / Bloc

Hem sentit parlar molt de desnonaments als últims anys. Malauradament, els impactes que tenen a la vida de la infància, de l’adolescència i de les seves famílies rarament són notícia.

Veure més >

Influir positivament en la vida dels altres

15.06.23 / Bloc

Soc professora dels graus d’Educació Social i de Treball Social i cada curs pregunto als meus alumnes que acaben per què van escollir aquests estudis i si la motivació inicial que tenien s’ha mantingut al llarg dels quatre anys.

Veure més >

Necessiten tots els joves una educació universitària?

29.05.23 / Bloc

Ser jove no sempre és fàcil i, encara que sovint ens costi d'entendre què passa pel cap d’un jove, tots hi hem passat i hem tingut les mateixes inquietuds i esperances i, en algun punt, hem hagut de prendre decisions molt semblants. Una de les importants sovint és: a què em vull dedicar quan sigui gran?

Veure més >

Joves, valors i sensibilització

12.04.23 / Bloc

Sembla que la societat adulta està despertant i comença a fer-se preguntes sobre com apropar-se a la gent jove i com tenir cura de la salut mental dels adolescents per afavorir-ne el benestar emocional.

Veure més >

Envelliment i contacte intergeneracional

11.04.23 / Bloc

A mesura que envellim, la nostra forma de relacionar-nos i de participar comunitàriament evoluciona. L’oferta d’activitats i projectes relacionats amb l’envelliment actiu és àmplia i això ajuda a fomentar una participació plural i diversa.

Veure més >

Conflictes per joc de pilota a l’espai públic

21.11.22 / Bloc

Conflictes recurrents a tots els pobles i ciutats són aquells generats per la diversitat d’usos als espais públics. El joc a pilota és, tot sovint, un dels principals conflictes que es genera entre aquells infants i joves que volen jugar i xutar la pilota amb els amics/gues i companys/es a les places, envers aquells altres que prefereixen un altre ús com, senzillament, estar-hi, passejar i altres que impliquen no ser interferit pels xuts.

Veure més >