COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Tornar a articles

El coaching que proposem

  • El coaching que proposem
El coaching que proposem
Comparteix a les xarxes socials

22.11.18

El procés de coaching explicat d’una manera simple, busca ajudar a la persona a treure el millor d’ella mateixa. Reconeixent i assumint el potencial propi de cada individu i de cada grup en un entorn determinat. Això és el que ens dona la base transformadora. Sovint no trobem solució a un problema perquè sempre l’abordem des de el mateix angle.

L’objectiu del coaching  és donar eines a persones sensibles a l’evolució global de l’humà per a sublimar-se.

Plantejament del procés de coaching

L’objectiu del coach és que la persona o equip amb el que es treballa assoleixi el millor desenvolupament possible dels seus objectius, posant el focus en la persona, en la conversa i en l’objectiu que es vol aconseguir.

Per això el primer pas i on posem molta energia és en la formulació correcta dels objectius.

Un objectiu ha de ser concret, afirmatiu, realitzable i que estigui sota el control de la persona que el planteja.

En un procés de coaching s’explora, que és allò que realment volem, perquè ho volem i com ho volem. Ja sigui des de una perspectiva individual o d’equip.

El procés de coaching ajuda a la persona a centrar-se per aconseguir que totes les respostes a aquestes preguntes siguin coherents i benefiques. Partint de la premissa que cada persona i cada equip és diferent, per la qual cosa cada procés serà diferent.

Si no hi ha coherència o principi de beneficència és possible que l’objectiu fracassi, i quan aquest és el cas, també ens donarà  quelcom positiu: l’aprenentatge i la possibilitat de re-formular l’objectiu.

Quan l’objectiu està ben plantejat, la coherència i el principi de beneficència son respectats, podem iniciar el disseny de la bona estratègia orientada als bons resultats.

El coaching que proposem és un aprenentatge de vida via la reflexió i la formulació d’una estratègia ben planificada: que vull?, perquè ho vull?, com ho vull? On ho vull? Amb qui ho vull? Que aportarà al conjunt? Com ho aconseguiré?

Cada fase del procés te les seves eines i tècniques que obliguen al client a centrar-se en ell, en la seva relació amb els altres i amb l’entorn i en els seus resultats desitjats, i així extreure sempre el potencial màxim que sovint amaguem a dintre nostre.

En la formació s’expliquen diferents corrents de pensament i tècniques. Perquè l’alumne experimenti en quina es troba més còmode. El coaching treballa amb la comunicació humana, l’habilitat en la comunicació no verbal i  verbal seran les eines del coach. Els exercicis que es proposen van adreçats a millorar-ne el seu coneixement i aplicabilitat.

El coaching és complexa i simple a la vegada, estar format en coaching et permet l’habilitat d’estar a dintre del procés i a l’hora poder contemplar-lo des de fora per poder conduïr-lo tenint en compte totes les persones implicades.

Per a més informació: 

https://www.peretarres.org/es/formacion/curso-herramientas-coaching-autolideraje-emociones?codi=3730

https://www.peretarres.org/es/formacion/curso-herramientas-coaching-liderazgo-gestion-equipos?codi=3728