COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL

BLOG FUNDACIÓ PERE TARRÉS

5 pistes per viure aquest Nadal en família d'una manera emocionalment sana

5 pistes per viure aquest Nadal en família d'una manera emocionalment sana

Dra. Isabel Torras Genís
Professora de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL
Veure tots els articles | Fitxa d’experta

24.12.20

Cap de nosaltres té la solució màgica per acabar amb la pandèmia i celebrar aquest Nadal com el veníem celebrant fins ara. Per tant…

1. Procura centrar-te en aquelles variables que depenen de tu i no et recreïs ni t’angoixis pensant en tot allò que queda fora del teu abast.

2. Dialoga amb el teu jo interior i tranquil·litza’l dient-li que és el moment de cuidar-se i que, tard o d’hora, tot això passarà, però fins que no passi, l’important és tenir cura de tu i de les persones del teu entorn.

3. Gaudeix de la companyia del teu grup bombolla i, si hi ha criatures petites a casa, procura transmetre alegria i optimisme. Recorda que els teus fills i filles viuran aquestes festes de Nadal com vegin que tu les vius.

4. Fes el pessebre, arregla la casa, envia postals, guarneix l’arbre, canta Nadales…. Busca la manera de fer viure el Nadal a les persones que estan amb tu de forma agradable i positiva. Aquest Nadal, obligadament més íntim, pot servir per retornar-nos el seu esperit original i recordar-nos que la felicitat, més que mai, està en les petites coses.

5. Segueix valorant les relacions socials i no t’aïllis. Aprofita les oportunitats d’interacció amb els altres, encara que sigui a través de les pantalles (avis, tiets, cosins, amics i veïns), i agraeix que la pandèmia hagi passat en una època en que ja disposem d’aquests aparells. Tot hauria resultat encara més dur sense aquesta alternativa a la comunicació directa.

Com va dir el filòsof i pedagog John Dewey: Una experiència sense reflexió és justament això: una experiència; però no una oportunitat d’aprenentatge. En la mesura del possible, seria bo que aquest Nadal diferent ens faci reflexionar com a individus i com a societat; i es converteixi així en oportunitat de creixement i d’aprenentatge.

Comparteix l’article

Etiquetes