EDUCACIÓ SOCIAL I TREBALL SOCIAL
BLOG DE LA FACULTAT PERE TARRÉS

El pessebre de la Plaça de Sant Jaume: 10 anys de diàleg i reflexió sobre el Nadal i Barcelona
Participació Espiritualitat Espai públic

El pessebre de la Plaça de Sant Jaume: 10 anys de diàleg i reflexió sobre el Nadal i Barcelona

Enric Benavent - Professor de la Facultat d’Educació Social I Treball Social Pere Tarrés i Comissari de l’exposició “10 anys, 10 pessebres”

Aquest any que no s’ha pogut instal·lar el pessebre a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, podem aprofitar per fer una aturada i mirar què ens ha aportat aquesta forma de representar el pessebre que hem vist en els darrers anys.

Veure més
Com fer que els infants odiïn la lectura. 100 anys de Gianni Rodari
Infància Adolescents i joves Famílies

Com fer que els infants odiïn la lectura. 100 anys de Gianni Rodari

Maria Elies - Responsable acadèmica de l’àrea d’Animació Sociocultural i formadora de cursos de Lleure i Gestió cultural de la Fundació Pere Tarrés

Aquest 23 d’octubre fa 100 anys del naixement del gran escriptor i pedagog italià Gianni Rodari. És per aquest motiu que aquest atípic 2020 s’ha batejat en el món literari com l’Any Rodari.

Veure més

Educació social: una professió essencial que requereix ser visibilitzada

Educació social

L’essència de l’Educació social és la promoció dels drets bàsics de les persones mitjançant processos educatius. Així ha estat sempre, especialment des de la transició democràtica, punt que podem considerar com l’origen de la professió tal i com la coneixem a dia d’avui. Les diferents etapes de l’Educació social evidencien que, d’una forma o d’una altra, mai no ha perdut l’horitzó dels drets fonamentals de les persones.

Veure més

20 anys de la Llei del menor

Educació social Treball social Justícia social Mediació i resolució de conflictes Presons

Es compleixen els vint anys de la Llei penal del menor i és moment de fer balanç, de veure si tot allò que desitjàvem, tot allò de què parlàvem i que es va plasmar amb la Llei s’ha pogut complir. El gran dubte que tenim ara és que si això s’ha aconseguit amb els joves, si ells tenen l’oportunitat, per què no ho fem també en el món adult, on encara la pena privativa de llibertat i la presó fa tant de mal?

Veure més

El maltractament a la gent gran. Una realitat invisibilitzada

Educació social Treball social Gent gran Dependència Salut

El maltractament envers la gent gran és un d’aquells temes dels quals només es veu la punta de l’iceberg. Segurament, alguns dels maltractaments són clarament perceptibles, però n’hi ha que resten invisibilitzats. Hi ha diverses definicions sobre maltractament, com ara la de l’any  2002, en què s’inclou una qüestió interessant: el deixar de fer. Un altre aspecte rellevant és el nivell de confiança que s’estableix entre la víctima i la persona que infringeix el maltractament. Quins serien els tipus de maltractaments que es poden infringir a la gent gran?

Veure més

L'empatia en processos de pèrdua o dol

Educació social Treball social

T’has trobat alguna vegada davant d’una persona que estava molt trista i no sabies què dir o què fer? O en canvi, ¿alguna vegada t’has sentit molt recolzat i comprés davant d’una pèrdua? 

Veure més

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS