EDUCACIÓ SOCIAL I TREBALL SOCIAL
BLOG DE LA FACULTAT PERE TARRÉS

Justícia social versus justícia restaurativa
Justícia social Presons Justícia restaurativa

Justícia social versus justícia restaurativa

Esther Giménez-Salinas - Directora de la Càtedra de Justícia Social i Restaurativa de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL

Com sol passar moltes vegades, no ens adonem de la gravetat de les coses fins que aquesta ens desborda. Portem molt de temps parlant d'una reforma de el Codi penal, dels delictes de sedició i rebel·lió, dels delictes de la llibertat d'expressió, del tercer grau, de la criminalització de la misèria, però l'ombra de la presó és cada vegada més allargada i els seus murs més alts.

Veure més
Quines millores suposa el nou Pla Estratègic de Serveis Socials? Més proximitat, visió comunitària i eix preventiu
Tercer Sector Pobresa i exclusió social Serveis socials Acció social

Quines millores suposa el nou Pla Estratègic de Serveis Socials? Més proximitat, visió comunitària i eix preventiu

Alicia Salamanca - Professora de la Facultat d'Educació Social i Treball Social-URL

Al mes de desembre es va fer públic el Pla Estratègic de Serveis Socials 2020-2024. El pla va ser fruit del consens amb full de ruta entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Tercer Sector, els col·legis professionals, els ens locals i els agents econòmics i socials implicats.

Veure més

El pessebre de la Plaça de Sant Jaume: 10 anys de diàleg i reflexió sobre el Nadal i Barcelona

Participació Espiritualitat Espai públic

Aquest any que no s’ha pogut instal·lar el pessebre a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, podem aprofitar per fer una aturada i mirar què ens ha aportat aquesta forma de representar el pessebre que hem vist en els darrers anys.

Veure més

Com fer que els infants odiïn la lectura. 100 anys de Gianni Rodari

Infància Adolescents i joves Famílies

Aquest 23 d’octubre fa 100 anys del naixement del gran escriptor i pedagog italià Gianni Rodari. És per aquest motiu que aquest atípic 2020 s’ha batejat en el món literari com l’Any Rodari.

Veure més

Educació social: una professió essencial que requereix ser visibilitzada

Educació social

L’essència de l’Educació social és la promoció dels drets bàsics de les persones mitjançant processos educatius. Així ha estat sempre, especialment des de la transició democràtica, punt que podem considerar com l’origen de la professió tal i com la coneixem a dia d’avui. Les diferents etapes de l’Educació social evidencien que, d’una forma o d’una altra, mai no ha perdut l’horitzó dels drets fonamentals de les persones.

Veure més

20 anys de la Llei del menor

Educació social Treball social Justícia social Mediació i resolució de conflictes Presons

Es compleixen els vint anys de la Llei penal del menor i és moment de fer balanç, de veure si tot allò que desitjàvem, tot allò de què parlàvem i que es va plasmar amb la Llei s’ha pogut complir. El gran dubte que tenim ara és que si això s’ha aconseguit amb els joves, si ells tenen l’oportunitat, per què no ho fem també en el món adult, on encara la pena privativa de llibertat i la presó fa tant de mal?

Veure més

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS