EDUCACIÓ SOCIAL I TREBALL SOCIAL
BLOG DE LA FACULTAT PERE TARRÉS

Com pensem quan no tenim paraules? El procés cognitiu dels nadons
Educació social Infància Escoles bressol Petita infància

Com pensem quan no tenim paraules? El procés cognitiu dels nadons

Isabel Torras - Professora de la Facultat d'Educació i Treball Social Pere Tarrés - URL

T’has parat mai a reflexionar com penses? La humanitat pensa en paraules, però ¿què passa quan encara no hi ha paraules? Com pensen els nadons? Els nadons encara no tenen incorporat el llenguatge i, per tant, no ens poden expressar què senten o pensen. Els pares i mares, educadors i educadores, ¿com podem saber què necessiten i com podem a ajudar-los a entendre el món?

Veure més
Per què és necessari el Treball Social a la societat?
Intervenció social Serveis socials Treball social

Per què és necessari el Treball Social a la societat?

Elena Requena - Directora del grau de Treball Social de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL

El Treball Social és una disciplina que va néixer lligada a donar resposta a les necessitats, especialment materials, de les persones més vulnerables de la societat. Històricament, aquesta ha estat la seva funció principal però, en l’actualitat, el Treball Social intervé en demandes molt variades de tota la població, amb independència del nivell econòmic o d’altres consideracions.

Veure més

Nadal i creativitat

Educació en el lleure Extraescolars Jocs i animació Famílies

El Nadal és quelcom més gran que un dinar o un dia de festa. El més entranyable d’aquesta data, i el que fa que sigui emocionant, és tota la simbologia que l’envolta i els preparatius que hem de dur a terme per a què tot sigui màgic i fantàstic. Preparar aquestes dates vol dir fer un viatge a la nostra infantesa i recordar el que ens agradava per a repetir-ho ara entre els més menuts de la casa.

Veure més

A on van els migrants? Les migracions dins del continent africà

Infància vulnerable Menors migrants no acompanyats

Travessat per les migracions internes, el continent africà s’ha convertit en un sistema de migracions en ell mateix, amb un flux set vegades més nombrós que les migracions internacionals. Amb motiu del Dia internacional de les persones migrants convé recordar aquesta realitat i intentar comprendre les seves causes.

Veure més

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS