EDUCACIÓ SOCIAL I TREBALL SOCIAL
BLOG DE LA FACULTAT PERE TARRÉS

L’accessibilitat, generadora d’igualtat
Educació social Treball social Dependència Diversitat funcional

L’accessibilitat, generadora d’igualtat

Òscar Martínez - Professor de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés

L'accessibilitat és un dret bàsic i universal reconegut des de fa dècades per lleis i convencions internacionals. Promoure el disseny per a tothom millora la qualitat de cadascuna de les persones sense excepció.

Veure més
La bretxa digital
Educació i tecnologia Pobresa i exclusió social Diversitat funcional Col·lectius vulnerables

La bretxa digital

Joan-Andreu Rocha Scarpetta - Degà de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL

Tendim a pensar que les tecnologies de la informació, com ara Internet, les xarxes socials i els recursos digitals, es troben a l'abast de tothom. Però no és així: al voltant d’un 60% de les persones al món no tenen un accés corrent a aquestes tecnologies. Aquesta diferència entre les persones que tenen accés a les tecnologies de la informació i aquelles que no en tenen o en tenen un de limitat s'anomena la "bretxa digital".

Veure més

El poder de transformar les circumstàncies és dins nostre

Educació social Treball social Acció social Salut mental Coaching Educació emocional Habilitats socials

Us heu fixat que davant d'una mateixa situació cadascun de nosaltres responem de manera diferent? No us heu trobat mai que davant d'un mateix fet, ja sigui un fet de caire amable o fins i tot un fet dolorós, cada persona el veu de manera molt diferent? I us heu preguntat per què? Doncs la responsable de tot plegat és l'actitud. Si, l'actitud. Sempre hem sentit dir que l'actitud davant la vida ho és tot i és totalment cert. L'actitud ens marca la manera que tenim d'afrontar la vida.

Veure més

Abans de decidir, pregunta-ho al coixí

Educació social Treball social Educació emocional

Decidir implica valorar, triar allò que creiem que és millor i desestimar el que no trobem adequat. La vida d’una persona està farcida d’innombrables decisions, des de les més banals fins a les més profundes. La llibertat és un dels trets més característic de l’ésser humà. La vida humana no s’acaba amb la seva dimensió biològica sinó que es va completant fruit de les decisions que es prenen.

Veure més

Enfonsar-nos o sortir-hi enfortits? 5 factors clau per al desenvolupament de la resiliència

Acció social Salut Salut mental Coaching Educació emocional Habilitats socials

Com aneu d’anticossos per fer front l’adversitat? Resiliència, que és la capacitat de fer front les adversitats i, fins tot, sortir-ne enfortit, ha estat una de les candidates a paraula de l’any 2020. Però, quins són els seus ingredients? Què és allò que ens ajuda a estar preparats per les dificultats de la vida? Anem a intentar donar resposta a aquestes preguntes!

Veure més

Justícia social versus justícia restaurativa

Justícia social Presons Justícia restaurativa

Com sol passar moltes vegades, no ens adonem de la gravetat de les coses fins que aquesta ens desborda. Portem molt de temps parlant d'una reforma de el Codi penal, dels delictes de sedició i rebel·lió, dels delictes de la llibertat d'expressió, del tercer grau, de la criminalització de la misèria, però l'ombra de la presó és cada vegada més allargada i els seus murs més alts.

Veure més

VIDEOS DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS