COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL

BLOG FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Erika Tobalina

Cap Acadèmica de Formació, Consultoria i Estudis a la Fundació Pere Tarrés

Sensibilització ambiental: com construïm un futur sostenible des de la base de l'acció social?

10.04.24

La setmana passada, al Centre de Formació Pere Tarrés del carrer Carolines, vam acollir amb entusiasme l'exposició itinerant “Més plàstics, menys vida” de l’Agència Catalana de l’Aigua. Aquesta iniciativa va servir com a catalitzador per promoure accions pedagògiques destinades a sensibilitzar els grups de cicles formatius.

Com podem aconseguir una bona transferència de la saviesa: de generació en generació

09.01.24

En una societat que busca promoure constantment la innovació i el progrés, sovint passem per alt la riquesa inestimable de la saviesa acumulada de les persones grans. És per això que volem reconèixer, valorar i, el més important, aprofitar aquest llegat de coneixement per construir un futur més ric i sostenible per a tothom.

La metodologia adient per al desenvolupament professional

19.09.23

Seria una bogeria pensar que pot existir un mètode ideal d’ensenyament-aprenentatge que s’adapti a qualsevol tipus d’acció formativa. Perquè, per una banda, cada persona és única, aprèn al seu ritme i a la seva manera. Què i com ho fem les persones que ens dediquem a la formació a partir d’aquí, per assolir els objectius d’aprenentatge de manera satisfactòria amb un grup, és tota una aventura i a la formació professional més encara.

Les xarxes socials com a aliades de les entitats socials

07.11.22

Avui dia, tal com funciona la societat, podríem dir que les xarxes socials són imprescindibles per a qualsevol tipus d’organització si vol ocupar un lloc rellevant en el panorama social.

L'efecte Pigmalió: el poder transformador de les persones

03.06.21

En el món de l’acció social, una de les principals dificultats amb la que ens trobem és la manca de recursos. Però a vegades, ni tan sols això és suficient per aconseguir canviar les coses. En un món cada cop més automatitzat i menys humà, a la vegada que es donen grans progressos tecnològics que faciliten la vida a uns quants privilegiats, altres queden exclosos d’una oportunitat de vida més digna. La bretxa que divideix el món és cada cop més fonda.