COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL

BLOG FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Enric Benavent Vallès

Professor dels Graus en Educació Social i en Treball Social

La interioritat, la nostra força vital

20.06.23

Tots estem formats per una doble dimensió, l’exterior i la interior. En un món accelerat, com podem conèixer millor i educar la nostra interioritat?

Abans de decidir, pregunta-ho al coixí

09.04.21

Decidir implica valorar, triar allò que creiem que és millor i desestimar el que no trobem adequat. La vida d’una persona està farcida d’innombrables decisions, des de les més banals fins a les més profundes. La llibertat és un dels trets més característic de l’ésser humà. La vida humana no s’acaba amb la seva dimensió biològica sinó que es va completant fruit de les decisions que es prenen.

El pessebre de la Plaça de Sant Jaume: 10 anys de diàleg i reflexió sobre el Nadal i Barcelona

27.12.20

Aquest any que no s’ha pogut instal·lar el pessebre a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, podem aprofitar per fer una aturada i mirar què ens ha aportat aquesta forma de representar el pessebre que hem vist en els darrers anys.

El Grau en Treball Social convida a conèixer la persona

17.07.19

Volem formar professionals capaços de ser agents de transformació social, persones compromeses amb una professió que vetlla per cada un dels usuaris dels serveis.

Diversitat religiosa i acció socioeducativa

23.11.18

El monogràfic del núm. 69 de la Revista Educació Social, Revista d’Intervenció Socioeducativa planteja un recull d’articles que ens porten a la reflexió sobre la diversitat religiosa de la societat actual per afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social.

Què és allò que ens mou a viure una vida feliç?

04.10.17

És important tenir cura del nostre interior, és aquí on es forja, d’alguna manera, el sentit de la vida, les il·lusions, els valors. Els professionals que acompanyen persones han de tenir present la seva dimensió interior.

Study Tour al Senegal

26.04.17

Una vintena d’estudiants de les facultats d’Hosteleria i Turisme Sant Ignasi, de Salut Blanquerna i d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés, acompanyats per tres professors hem participat durant una setmana de l’Study Tour al Senegal amb la finalitat de conèixer la realitat social i cultural d’aquest país africà. El viatge estava centrat en l’experiència i el contacte amb la gent senegalesa i també amb algunes persones que estan portant a terme tasques socials des de fa anys en aquell país.

Estudiar Antropologia Social per aprendre, més enllà de la nota

27.05.15

Hi ha algunes actituds dels estudiants que em preocupen com a docent. Tinc la impressió moltes vegades que l'ensenyament universitari ha caigut presa d'una espècie d'escolarització. Els estudiants esperen del professor uns continguts ben elaborats que serveixin per estudiar per a uns exàmens que han de ser previsibles.