Moviment de Centres d'Esplais Cristians Catalans (MCECC)

Notícies

Veure totes >

22.02.24 - Un any més arriba el moment més esperat pels adolescents i joves del Moviment, La TrocaJove!! Els pròxims 9 i 10 de març us esperem a Amposta per viure un cap de setmana únic!

La TrocaJove és un punt de trobada de Moviment que permet als adolescents i joves dels nostres Centres i Clubs d’Esplai viure i compartir noves experiències, establir nous lligams, compartir estones de joc, dinàmiques i aprenentatges amb altres nois i noies de realitats molt diverses!

Enguany la TrocaJove girarà entorn de la cultura catalana

El centre d’interès ens situa a una Festa Major popular catalana, on trobem a la Laia. Els amics de la Laia gaudeixen dels concerts, dels castellers, dels balls de bastons, de les sardanes, dels correfocs... però ella en roman apartada i és crítica amb tot plegat. Durant el desenvolupament del Centre d’Interès diferents personatges en els diversos contextos de la Festa Major, mostraran a la Laia la importància de la llengua i la cultura popular com a elements fonamentals per la conformació d’una identitat singular i pròpia i com a base de la cohesió social i la integració del país. Ella no ho comprèn, serem capaços de què visqui la màgia de les festes populars? 

A qui va dirigida?

Aquesta activitat està destinada als grups d’adolescents i joves dels Centres i Clubs d’Esplai del MCECC. Enguany hi poden participar els joves nascuts entre 2006 i 2009, és a dir alumnes que cursen des de 3r d’ESO fins a 2n de Batxillerat o l’equivalent a cicles formatius.  

Aquests joves aniran acompanyats dels seus monitors i monitores amb una ràtio mínima d’1 adult per cada 10 adolescents o joves. Com a mínim caldrà que hi hagi dos monitors o monitores per esplai. 

Inscripcions

Us podeu inscriure fins al 27 de febrer aquí. En el moment de la inscripció es demanarà el nom de la persona responsable dels infants, que haurà de participar d'una reunió informativa telemàtica dijous 29 de febrer a les 20.30h. 

No us ho podeu perdre! El 09 i 10 de març us esperem a la Festa Major del Moviment! 

19.02.24 -

Dilluns 19 de febrer obre la convocatòria per sol·licitar els Ajuts Extraordinaris de Febrer de 2024, així com les Beques per Activitats Esporàdiques del 2n i 3r trimestre del curs 2023-2024.

A ambdues convocatòries hi poden optar els Centres i Clubs d'Esplai federats al Moviment. El termini finalitza dimecres 13 de març

Convocatòria dels Ajuts Extraordinaris

La convocatòria dels Ajuts Extraordinaris s'adreça a finançar el cost de les activitats i projectes innovadors i amb caràcter extraordinari. Cal sol·licitar-los mitjançant el mòdul d'ajuts del programa Gesplai

Convocatòria de Beques per Activitats Esporàdiques del 2n i 3r trimestre

Referent a les Beques per Activitats Esporàdiques del 2n i 3r trimestre d'aquest curs, la convocatòria està adreçada a finançar el cost de les activitats, sortides, excursions o activitats de vacances de Setmana Santa dels infants, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat, amb l'objectiu que les activitats de lleure siguin accessibles per a tothom. En aquest cas també cal sol·licitar les beques mitjançant el mòdul d'ajuts del programa Gesplai. 

Calendari Ajuts Extraordinaris i Beques

  • Fins al 13 de març: presentació i lliurament de les sol·licituds per part dels Centres i Clubs d'Esplai (a través del Gesplai).
  • Del 13 al 22 de març: revisió interna (equip tècnic) de les sol·licituds presentades
  • 29 de març (aproximadament): comunicació de la resolució de les beques als centres
  • Fins al 30 de juny: període de justificació de les beques a través del lliurament de l'acord signat i segellat, els rebuts i documents que es demanin.

19.02.24 - El Consell Directiu ha celebrat divendres 16 de febrer la reunió mensual de seguiment del Moviment a la seu de Barcelona. 

En termes generals, el Consell ha valorat positivament la preparació i el desenvolupament de l'Assemblea General Ordinària del passat 27 de gener, i ha agraït la participació dels Centres i Clubs d'Esplai. Es treballarà en aquells aspectes que es puguin millorar de cara a l'AGO del 2025.

A la reunió també s'ha repassat l'estat de les pròximes activitats del Moviment: la TrocaJove del 9 i 10 de març, els cursos residencials de Setmana Santa, el Campus MCECC d'Estiu del 21 d'abril i la Trobada de Monitors del 25 de maig. Igualment, s'han repassat les activitats territorials i els aniversaris dels esplais fins a l'estiu. 

Així mateix, el Consell ha començat a perfilar la ubicació de la següent Assemblea i de les trobades del 2025. 

Els assistents a la reunió també han parlat sobre la convocatòria dels ajuts extraordinaris de febrer i beques. Igualment, han posat sobre la taula el Pla d'Accions ID1.3, que ha de servir per debatre sobre el format d'eucaristia del Moviment

Durant la reunió també s'han donat a conèixer les noves promotores de Barcelona, Aina Abad i Mariona Aguilera. 

Finalment, s'ha actualitzat el repartiment de les Zones i Territoris del Moviment entre els diferents membres del Consell Directiu, i s'han constituït les conselleries i comissions de l'òrgan polític. Podeu consultar aquesta informació aquí. 

Iniciatives

Veure totes >

Agenda

Veure totes >

diumenge

25

febrer

Consell de Responsables Territorials (CRT) 09:00h

diumenge

25

febrer

Z08 - Jornada Territorial: Calçotada 11:00h

Esplai Sant Pere i Sant Pau

dimecres

28

febrer

Comissió Jornada Monitors i Monitores 2024 19:00h

Seu MCECC Numància

dijous

29

febrer

Reunió infromativa de la TrocaJove 20:30h

Telemàtica

L'Esplai en moviment

directe a la teva Zona/Territori!

zones/territoris

Encara no ets d'Esplai?