Moviment de Centres d'Esplais Cristians Catalans (MCECC)

Notícies

Veure totes >

01.12.22 - Divendres 2 de desembre s'obren les inscripcions per a la VII edició de la Nit dels Animadors de la Fe, que se celebrarà a Montserrat el divendres 24 i dissabte 25 de febrer de 2023

La novetat d'aquesta edició és que hi ha l'oportunitat de quedar-se a dormir, i dissabte al matí també es faran activitats, tot gaudint d'una trobada més llarga. Es dormirà a l'alberg Abat Garriga.

Temàticament, la pròxima Nit dels Animadors de la Fe gira entorn de diàleg, natura i silenciAquesta trobada, que com sabeu es tracta d'una proposta organitzada per l'Àmbit d'Animació de la Fe, és una oportunitat per abordar el rol dels animadors/es als Centres i Clubs d'Esplai, i fer una posada en comú dels reptes, necessitats, dificultats i recursos a l'hora de treballar l'espiritualitat.

És el moment, doncs, perquè ens reservem la data d'un cap de setmana per compartir reflexions i vivències, tot posant la interioritat, el recolliment i la comunitat al centre d'aquesta jornada.

Com em puc apuntar?

Per inscriure'ns, cal entrar a aquesta pàgina.

28.11.22 - El 28 de gener de 2023, dissabte, se celebrarà l'Assemblea General Ordinària del MCECC (AGO) amb els responsables dels Centres i Clubs d'Esplai federats de Catalunya, Andorra, Castelló, Mallorca i Menorca.

En el marc de l'Assemblea, s'hauran de renovar alguns membres de l'actual Consell Directiu, raó per la qual s'obre el període de presentació de candidatures. 

Com cada any, l'AGO és un bon moment per a la construcció col·lectiva del Moviment i del projecte compartit. Enguany, les 4 persones que finalitzen el seu mandat a Consell Directiu són: 

 • Queralt Campàs i Poch (Terrassa), que expressa la voluntat de no renovar. 
 • Christiano Vargas Vela (Barcelona), que mostra la voluntat de ser reelegit. 
 • Eli Coll i Rialp (Barcelona), que expressa la voluntat de no renovar. 
 • Per altra banda, l’Arnau Solé i Bargalló (Tarragona) expressa la voluntat de no seguir el seu mandat i, per tant, la seva plaça també queda vacant. 

Altrament, l’Àlex Moreno i Urpí, referent de les Zones 11 i 12 de Terrassa, passa a ocupar una de les places del territori Tarragona, atesa la seva possibilitat de poder-los acompanyar de manera més propera, deixant lliure la seva vacant del territori Terrassa. 

Així doncs, són 4 les places que queden vacants, a les que cal afegir les altres dues (Urgell i Tarragona) que no van ser ocupades l’AGO del 2022 per manca de candidatures presentades. 

Un total de 19 places al Consell Directiu que, amb la incorporació de nous territoris, volem ampliar fins a 22. Això comporta la reforma de l’article 9 del Reglament de Règim Intern, motiu pel qual convoquem una Assemblea General Extraordinària (AGE) just abans de la celebració de l’Ordinària (AGO). En aquesta AGE sotmetrem aquesta proposta per tal d’ampliar les places de la següent manera: 

 • 1 plaça per als Territoris Mallorca i Menorca 
 • 1 plaça per al Territori Girona 
 • 1 plaça per al Territori Sant Feliu  

Per tot això, amb la convocatòria de l'AGO de 2023, s'obre un període de presentació de candidatures per a aquelles persones que vulguin formar part d’aquest òrgan del MCECC. Atès que hi ha 3 membres als qui se’ls acaba el mandat, 1 que expressa la voluntat de no renovar, 2 vacants i 3 extraordinàries que s’hauran de votar en AGE, cal cobrir un total de 9 places disponibles per al Consell Directiu. La votació es durà a terme en el marc de l'Assemblea General Ordinària. 

Recordem que els requisits per formar part del Consell Directiu són: 

 • Participar o haver participat com a monitor/a en un centre o club del MCECC. 
 • Acreditar 4 anys d'experiència en un mateix centre federat. 
 • Ser avalat per la corresponent Zona/Territori del MCECC o per un mínim de 4 centres federats. 
 • Edat mínima: 22 anys. 
 • Acceptar personalment l'Ideari, els Estatus de la Fundació Pere Tarrés i el Reglament de Règim Intern del MCECC. 

A més, es recomana haver format part de (en alguna o algunes): 

 • Activament de les comissions de trobades generals i/o del Grup Motor 
 • D’algun dels Àmbits del MCECC 
 • De la presentació i realització de Projectes 
 • Del Consell de Responsables Territorials 

* Cal detallar-ho en el currículum. 

Les persones interessades cal que facin arribar la candidatura, els avals i el seu currículum a l'Equip de Presidència del MCECC (presidencia.mcecc@peretarres.org) fins al 8 de gener de 2023. 

Deu dies abans de l'AGO, els centres i clubs coneixereu la relació de candidats i candidates i el seu currículum. 

10.11.22 - Enguany se celebra la quarta edició dels premis InnovAct, que tenen per objectiu impulsar les activitats més innovadores dels Centres i Clubs d'Esplai del Moviment. Després de les tres primeres edicions, torna aquest concurs.

Com sabeu, els guardons s'atorguen durant l'Assemblea General Ordinària (AGO).

Quatre premis

El jurat està format per persones expertes de les diferents fundacions del Moviment. El jurat escull tres dels quatre premis. L'últim guardó és elegit pel públic

Retrospectiva

En les darreres edicions, diversos esplais del Moviment van presentar activitats diferents: jocs innovadors per gaudir amb les famílies, adaptacions actuals d'activitats tradicionals i dinàmiques que incorporaven noves tecnologies, entre altres exemples.

Ara ha arribat el moment de donar forma a propostes noves que contribueixin a la tasca educativa des dels seus objectius, materials o bé metodologia emprada, tot tenint en compte anàlisis, reflexions i tendències vigents.

Com participar?

Els Centres i Clubs d'Esplai del Moviment interessats a participar poden presentar una activitat seguint les indicacions de les bases del concurs. El termini finalitza el 17 de desembre a les 23.59 h.

Iniciatives

Veure totes >

Agenda

Veure totes >

dilluns

05

desembre

Z08 - Reunió territorial 20:00h

C.E. Llumvi

divendres

09

desembre

Z15 - Reunió Territorial 20:00h

Centre d'Esplai Erol Mataró

diumenge

11

desembre

MLL - Diada de tècniques i dinar de Nadal (formació territorial de monitors i monitores) 09:00h

A determinar

dilluns

12

desembre

Z13 - Reunió Territorial 20:30h

Centre d'esplai Casal Santa Maria del Jaire

L'Esplai en moviment

directe a la teva Zona/Territori!

zones/territoris

Encara no ets d'Esplai?