Activitats, accions i iniciatives
 Tornar a activitats

Curs de Monitors/es a Mallorca per a membres del MCECC

Formació

06.04.19 al 28.04.19 / Afegir a Google Calendar

Can Tàpera i Casa de Colònies Binicanella

El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans i la Fundació Pere Tarrés et conviden a participar d'aquest curs de monitors i monitores per a membres dels clubs i grups d'esplai del MCECC a Mallorca!

Disposar del títol de monitor/a o director/a és un requisit... però poder cursar-lo amb la convivència amb altres monitors i monitores del MCECC i disposant d’una docència de qualitat... és tota una oportunitat que no et pots deixar escapar!!

A més, la formació inclou una estada residencial de tres dies per tal de complementar i fer encara més intensa l'experiència formativa d'aquest curs!

En què consisteix la formació? - Els cursos de Monitors/es

Consulta la informació del centre de Formació de la Fundació Pere Tarrés, que és el responsable d'impartir la docència dels cursos residencials

El Curs de monitors/es es realitzarà a la seu de l'Escola de Formació a Mallorca, a Can Tàpera. L'estada residencial de tres dies, es realitzarà a la Casa de Colònies Binicanella. 

Quines són les etapes formatives d'aquest curs?

  • Part 1. Formació en cap de setmana: Dies 6, 7, 13 i 14 d'abril de 2019. Dissabtes de 10 a 14h i de 15h a 19h. Diumenge 7 d’abril de 10 a 14h i de 15h a 19h i diumenge 14 d’abril de 9h a 15h.
  • Part 2. Formació en vacances de Setmana Santa (període intensiu): Dies 18, 22, 23 i 24 d'abril de 2019. Horari de 10h a 14h i 15h a 19h. 
  • Part 3. Formació residencial a la casa de colònies Binicanella del 25 al 28 d'abril (iniciant l'estada a les 9h del primer dia i acabant-la sobre les 18h del darrer dia)
  • Part 4. En modalitat virtual a través de l’Aula Virtual del Curs.

En acabar la part formativa, caldrà realitzar la part de pràctiques:

  • 160 hores de pràctiques a un centre d’esplai federat al MCECC i del qual es formi part, i sempre amb una activitat DECLARADA a la Direcció Insular de Joventut, en cas de realitzar les pràctiques en activitats No Declarades, no es podrà obtenir la titulació. De les 160 hores, el 65% han de ser d’intervenció directa en activitat amb infants i el 35% restant es pot computar com a reunions de preparació i avaluació, així com la realització de la Memòria de pràctiques.
  • Entrega de memòria de pràctiques la qual haurà de lliurar-se a l’escola en finalitzar les pràctiques, en les dates establertes prèviament durant la realització del curs teòric.

Pots descarregar-te la informació des d’aquest enllaç

Preu del curs

El preu del curs és de 225,00€ per alumne al que cal afegir 90,00€ per de l’estada (amb pensió completa) a la Casa de Colònies Binicanella (on es farà la formació).

Al tractar-se d’un curs destinat a membres del MCECC, cal aplicar els descomptes que el Moviment té establers en formació i que podeu consultar en aquest web, per als seus membres, el MCECC descompta fins el 50% del preu de la formació.

Fruit de l’aplicació d’aquests descomptes, l’alumne, en el moment de fer la matrícula, haurà de satisfer:
+ 168,75 € (descomptats el 25% primer del citat descompte)
+ 90,00 € (de l’estada a la Casa de Colònies)
TOTAL A PAGAR EN EL MOMENT DE LA MATRÍCULA: 258,75 €

Un cop finalitzada la formació, i en el moment que s’acrediti la titulació de l’alumne, el MCECC retornarà el 2n 25% de descompte: 56,25€ (que es pagaran directament al centre d’esplai del que formi part l’alumne en el moment de la matrícula). (Per tant, per aquells alumnes que completin la formació, el curs costarà 202,50 €)

El preu inclou: la docència del curs i tots els materials necessaris. La pensió completa per a l'estada residencial. 

Nota important: Per poder fer el curs de Monitors cal tenir 18 anys des del primer dia de curs.

Avaluació i obtenció de la titulació

Per obtenir la titulació caldrà complir tots els següents requisits:

  • Ser apte en l’etapa lectiva del curs havent superat les proves d’avaluació corresponent tant en l’etapa presencial com virtual
  • Assistir al 100% de les hores de formació residencials. En el cas de les hores no residencials, justificadament, es podrà faltar un màxim de dues sessions (veure detall en la normativa acadèmica).
  • Ser apte en l’etapa de pràctiques. (Les pràctiques necessàriament han de realitzar-se en un centre d'esplai federat al MCECC).
  • Reunir les aptituds i actituds personals que comporten la seva idoneïtat per complir la tasca d’educador com a monitor/a de lleure.
  • Ser apte en la memòria de pràctiques que caldrà lliurar a l’Escola de l’Esplai en les dates de convocatòria establertes.

Informació pràctica i logística: què he de conèixer per a participar al curs del MCECC?

  • Àpats a càrrec dels alumnes: durant la part intensiva (dies 18, 22, 23 i 24 d'abril) l'alumne pot portar-se els àpats per poder compartir el dinar a Can Tàpera. 
  • Normativa dels Cursos Residencials del MCECC: participar als cursos residencials del MCECC implica conèixer i acceptar una normativa acadèmica que et presentem en aquest document (descarrega’t el document). Cal que la llegeixis, la imprimeixis i la lliuris signada, com a prova de la teva conformitat, en el moment de lliurament de la documentació. La teva signatura implica el compromís i l’acceptació per a la bona convivència i desenvolupament de la formació.

Què he de fer per inscriure’m i matricular-me al curs?

Les places al Curs de Monitors/es són limitades. Per aquest motiu, s'assignaran per ordre d'inscripció.

La data límit per realitzar les matrícules finalitza el proper 28 de febrer de 2019.

MOLT IMPORTANT, el procés d’inscripció, implica lliurar, la documentació que et detallem. Aquesta documentació l'hauràs d'enviar per correu electrònic (escanejada) a l'adreça de correu electrònic: residencialsmcecc@peretarres.org: 

Per a una informació més personalitzada pots adreçar-te a l'equip del coordinador del curs escribint un correu a residencialsmcecc@peretarres.org o bé trucant al 93 410 16 02

Acció finançada gràcies a: