Notícies
 Tornar

El Moviment es reuneix amb la DGJ amb previsió de l'estiu

06.06.23

Dimarts 30 de maig, el Moviment es va reunir amb la Direcció General de Joventut (DGJ) per abordar la preparació de l'estiu vinculada a les activitats de lleure educatiu que es duran a terme. Tot i, darrerament, haver tingut episodis de pluja, el risc d'incendi, inundacions i riuades durant els pròxims mesos continua sent molt alt.

Què destaquem?

  • Amb relació al Pla Alfa, concretament en el nivell 3: en cas que s'habilitin prohibicions d'activitats, seran les mateixes que l'estiu anterior, havent de desplaçar l'activitat prevista a un nucli habitat -s'inclouen cases de colònies i masies censades a Joventut com a vàlides-.
  • Sequera: caldrà consultar, a cada municipi, les restriccions que s'apliquen tenint en compte la situació actual. A priori, la Generalitat no indica restriccions.
  • Acampades properes a cursos fluvials: en la mesura del possible, cal evitar-les, especialment en zones inundables o de flux preferent. En un treball conjunt amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) es valora la possibilitat d'haver de notificar l'acampada a menys de 100 metres respecte al curs del riu. Més endavant, en cas de ser necessari, es facilitaran detalls sobre aquest tràmit.
  • Referent a piscines: el decret de sequera permet omplir les piscines d'instal·lacions juvenils.

Compartim!

A l'apartat web habilitat per a l'estiu, s'aniran publicant recursos -vídeos, fitxes d'activitats...- que, a més d'estar disponibles al web del Moviment, es podran consultar a Jove.cat, concretament a l'apartat d'educació en el lleure.

#SomMoviment