Notícies
 Tornar
  • Posem en valor la tasca dels Esplais al Parlament de Catalunya
  • Comparteix a les xarxes socials

Posem en valor la tasca dels Esplais al Parlament de Catalunya

22.11.22

En el marc del Projecte de llei de Foment de l'Associacionisme, la presidenta del MCECC, Anna Grau, ha participat aquest dilluns al Parlament de Catalunya per posar en valor el paper dels Centres i Clubs d'Esplai, així com de la tasca feta per tots els seus monitors, monitores i equips educatius.

La ponència ha estat davant la presència de diputats i diputades de tots els grups polítics presents al Parlament. El Moviment ha reivindicat que des de les institucions s'atengui a les realitats diverses que configuren cada Centre i Club, i "que no hi hagi un únic model jurídic que pugui esdevenir un impediment burocràtic", expressava la presidenta.

També s'ha recordat la necessitat de disposar d'espais i recursos que contribueixin a un desenvolupament de qualitat de l'educació en el lleure, i l'oportunitat que esdevé que educació formal i no-formal interactuïn enriquint-se mútuament.

A la sessió també han participat altres federacions del lleure educatiu, com Esplac i la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge.

Seguiment a xarxes i retransmissió

Al Twitter del Moviment i a les històries de l'Instagram del MCECC (@esplaisMCECC) es poden seguir els moments més destacats de la compareixença. També es pot reviure el discurs sencer de l'Anna Grau al canal oficinal del Parlament.

El Consell Directiu es reuneix

Divendres 18 de novembre, el Consell Directiu (CD) del Moviment va trobar-se per fer la reunió ordinària. Es va treballar el Pla d'Accions 2023; recordem que arran de la priorització per part dels Esplais, el CD en fa la selecció i la redacció definitiva per ser presentada a l'Assemblea General Ordinària (AGO), perquè els centres puguin fer esmenes.

Pel que fa a l'AGO, durant la reunió es van tancar la majoria dels temes pendents, com ara l'ordre del dia, la presentació dels documents, la jornada prèvia i les persones convidades a l'acte públic.

Durant la trobada també es va abordar el Consell de Responsables Territorials (CRT) del pròxim dissabte, 26 de novembre, al Centre Cívic de Premià de Mar, així com el seu contingut. El mateix dia, dissabte a la tarda, se celebrarà una reunió extraordinària del CD que té per objectiu fer una reflexió sobre el MCECC en general i el CD en concret arran de la pandèmia, atenent les noves necessitats i el rumb a seguir.

Finalment, a la reunió del CD es van revisar Campus, Àmbits, Projectes i Trobades, com ara la Nit dels Animadors de la Fe del pròxim febrer (2023).

Construïm junts i juntes el Moviment!