Notícies
 Tornar a Notícies

Càpsules per a treballar l’espiritualitat amb els monitors i monitores

22.03.21

Des de l’Àmbit de l’Animació de la Fe del MCECC s’ofereix als monitors i monitores dels centres i clubs d’esplai una sèrie de càpsules periòdiques pel treball de l’espiritualitat.

La feina feta queda emmarcada en l’acció PM1. Acompanyar els monitors i monitores del Moviment en el creixement personal i espiritual del Pla d’Accions 2021.

Les càpsules constaran d’un total de tres parts:

  • Visualització d’un vídeo. El vídeo és una introducció a la temàtica i alhora un contingut un xic més teòric que prepara per a la posterior reflexió.
  • Reflexió individual i amb l’equip. Es proposa un primer moment de reflexió individual seguit d’un moment de compartir amb l’equip de monitors i monitores del centre o club d’esplai i, si sorgeix, generar un debat.
  • Compartició de les reflexions i dubtes. Com a monitors i monitores ens enriquim compartint amb altres persones. Per fer-ho més enllà de l’equip s'ha obert un canal de Telegram al qual us convidem a unir-vos, que serà un espai comú entre totes les persones participants, on tothom qui vulgui pugui compartir les seves reflexions, experiències, dubtes o inquietuds que hagin sorgit a partir de la reflexió. 

Si algú vol aprofundir més en la temàtica també tindrà una o diverses propostes per poder-ho fer.

Càpsula 1 - Jesús com a referent

Aquesta primera càpsula presenta un caràcter més aviat introductori i està centrada en la figura de Jesús, sota el títol 'Jesús com a referent'. "Ell ha de ser un referent per als monitors i monitores dels centres i clubs d’esplai del Moviment pel que fa als valors que va mostrar a les persones d’aquell moment i que nosaltres hem de treballar amb els infants i joves als quals eduquem en les nostres activitats de lleure", diuen des de l’Àmbit de l’Animació de la Fe. A continuació, podeu veure el vídeo per començar amb aquesta primera càpsula, un conte per reflexionar sobre els i les referents de la nostra vida.

Un cop hàgiu vist el vídeo, aquí teniu la resta de materials per dur a terme la reflexió individual i amb l’equip. I recordeu que, a través d'aquest enllaç, us podeu unir al canal de Telegram per compartir les vostres experiències al voltant de la iniciativa. Us hi esperem!