Notícies
 Tornar
  • Encarem el 2021: què hem après aquest any i què podem fer el següent
  • Comparteix a les xarxes socials

Encarem el 2021: què hem après aquest any i què podem fer el següent

17.12.20

Acaba un any ple de reptes i durant el qual, malgrat les circumstàncies sorgides arran de la pandèmia de la covid-19, hem seguit fent Moviment!

Per això, volem aprofitar per mirar enrere i agrair-vos tot el que heu fet des dels Centres i Clubs d'Esplai per tal que cap infant i/o jove s'hagi quedat sense educació en el lleure; així com tot el que heu aportat per a seguir creixent com a MCECC. 

A principis d'any, encara vam poder celebrar l'Assemblea General Ordinària del Moviment (aquí podeu veure un recull de fotografies), la IV Nit dels Animadors i Animadores de la fe (també teniu aquí algunes imatges) o el Programa Ramon M.Serchs (mireu les fotos aquí), però aviat va arribar el confinament. Amb tot, res no ens va aturar i vam seguir celebrant reunions territorials de manera telemàtica, oferint-vos recursos per fer #esplaiacasa, reunint-nos als 'Punts de Connexió' online i, fins i tot, vam celebrar plegats i plegades unes 'Colònies Confinades'. A continuació, les podeu reviure en forma de vídeo: 

Malgrat les primeres previsions (i gràcies al vostre esforç!), vam poder realitzar activitats d'estiu amb els infants i joves i també els Cursos Residencials per a directors/es i monitors/es del MCECC. A continuació, podeu veure un vídeo resum dels cursos: 

Així, durant el confinament, l'estiu (amb la pàgina 'Materials per un estiu diferent' o un monogràfic de la Revista Estris, entre altres coses) i la resta de curs, us hem acompanyat de la millor manera possible per tal d'encarar la vostra activitat dins el context actual (per exemple, teniu actualitzada la pàgina 'Materials per un curs diferent' o un especial a estris.cat) i -quan hem pogut- hem recuperat la presencialitat de les activitats del Moviment mantenint totes les mesures de seguretat. És el cas, per exemple, del primer Consell de Responsables Territorials (CRT) d'aquest curs 2020-21: 

En aquest any excepcional, també hem pogut agrair-vos tot el que feu pel MCECC amb la celebració telemàtica d'El Broll: 

I, recentment, vam apropar-vos les formacions d'inici de curs del Campus MCECC i vam tirar endavant la Jornada 'Mirem més enllà' de l'Àmbit d'Educació per la Justícia Global a través de la pantalla: 

A més, també us hem informat i acompanyat en el procés per rebre beques i ajuts, hem ratificat entre tots i totes el nou pla estratègic del MCECC 2021-23(25), ha seguit endavant el Projecte de Gènere (amb recursos mensuals pels Centres i Clubs d'Esplai), hem reactivat el projecte 'Sempre Acull' i us hem apropat multitud de recursos generats des dels Àmbits del MCECC (que han seguit treballant malgrat les circumstàncies), com el recurs 'Premonis, com ho fem?' o el 'Manual per conèixer millor els agents clau de l’animació de la fe a l’esplai'. I, malgrat que enguany no hàgim pogut celebrar la TrocaJove o la Jornada de Monitors i Monitores, també volem agraïr tota la feina feta (que ha estat molta!) de les comissions organitzadores. 

Llista de propòsits pel 2021

Un cop hem repassat el 2020, també volem proposar-vos alguns propòsits de cara al 2021 com a membres del Moviment. 

- Seguiu treballant, com fins ara, en l’activitat dels vostres Centres i Clubs d'Esplai: entre tots i totes, cal seguir mantenint l’esperança i la motiació per continuar oferint totes les nostres activitats educatives als infants i joves dels nostres centres. 

- Impliqueu-vos amb el MCECC des de principis d’any i apunteu-vos a l’Assemblea General Ordinària per decidir plegats el camí a seguir. Se celebrarà el pròxim 30 de gener

- Participeu a les Zones i territoris, on els centres d’esplai debaten, organitzen activitats, formacions, trobades...

- Coneixeu els Àmbitsespais de reflexió, formació i acció per aprofundir en els trets d’identitat que defineixen el MCECC i revertir aquest treball als infants i joves dels centres d’esplai. Podeu apuntar-vos als àmbits d’Animació de la Fe, Pedagògic i d’Educació per la Justícia Global escrivint a ambits@peretarres.org

- El MCECC us ofereix també la possibilitat de proposar projectes o crear grups d’interès per tal de fer possible la generació d’iniciatives, accions o activitats que puguin ser d’interès general pel conjunt del Moviment. Si teniu alguna iniciativa, la podeu presentar a l'AGO. 

- Periòdicament, el MCECC organitza també grans activitats en les que sou cridats a participar-hi el conjunt de monitors/es, responsables, joves, etc. dels centres d’esplai que conformen el Moviment. La TrocaJove, les jornades i trobades de monitors/es (escriviu a trobadesmcecc@peretarres.org si voleu formar part de les comissions organitzadores) o les formacions són alguns exemples d’activitats que el MCECC porta a la pràctica gràcies a la vostra participació. 

Tot això (i molt més) podeu fer aquest 2020. Us ho voleu perdre? Segur que no!