Notícies
 Tornar a Notícies
  • Ratificat el Pla Estratègic del MCECC 2021-23(25) per un 93’33% dels vots

Ratificat el Pla Estratègic del MCECC 2021-23(25) per un 93’33% dels vots

16.07.20

Aquest dimecres, 15 de juliol, s’han tancat les votacions per ratificar el Pla Estratègic del MCECC 2021-23(25). Amb una participació de 45 centres d'esplai (un 22,84 %), ha estat aprovat per un 93’33% dels vots (42 centres d’esplai). Només 3 centres d’esplai (6'67%) han votat ‘No’ a la ratificació del nou Pla Estratègic del Moviment i cap ha votat en blanc. 

Des del mes de novembre, persones i col·lectius diversos -a través de reunions i espais participatius- hem analitzat el Moviment actual i hem somiat com voldríem ser d’aquí uns anys. El procés ha comptat amb:

  • Fase de diagnosi: el mes de novembre es va realitzar amb el Consell de Responsables Territorials, el Consell Directiu i l’Equip Tècnic del Moviment.
  • Fase propositiva: a partir del gener amb el treball a l’AGO i el formulari posterior, el Consell Directiu i l’Equip Tècnic.
  •  Fase d’elaboració: a partir del mes de març per part del Consell Directiu, concloent amb una reunió oberta amb els centres.
  • Fase de ratificació: aquesta darrera fase en que els centres d’esplai heu pogut revisar el document final i ratificar-lo -si així ho heu considerat adient- a través del formulari on-line (en situació normal, sense la Covid-19, estava prevista la seva ratificació a la Jornada de Monitors/es del 25 d’abril).

Aquest nou Pla Estratègic té quatre grans eixos (Identitat, Persona, Esplai i Xarxa), tres dels quals contenen sub-eixos:

1) Identitat 

-Actualitzar les opcions del Moviment en base als principals valors que el defineixen.

-Redefinir la visió i el compromís del Moviment vers l’opció cristiana i catalana.

2) Persona 

-Esdevenir un Moviment de persones, contribuint al creixement humà, a la retenció de talent i a generar una comunitat MCECC.

2.1. Monitor/a: Acompanyar el creixement personal del monitor/a com a jove.

2.2. Responsable: Formar i acompanyar les persones que ocupen càrrecs i tasques de responsabilitat.

2.3. Exmonitor/a: Ser un espai d’acollida per a persones que deixen l’activitat ordinària a l’esplai com a possibles referents. 

3) Esplai 

-Enfortir els centres d’esplai com a entitats d’educació en el lleure per a infants i joves

3.1. Pedagogia: Oferir una educació de qualitat i innovadora.

3.2. Governança: Enfortir la manera d’organitzar i liderar el centre d’esplai des de la responsabilitat i la implicació.

3.3. Inclusió: Esdevenir referents en el treball per a la inclusió.

3.4. Societat: Educar infants i joves per una justícia global.

4) Xarxa 

-Generar un treball amb l’entorn, enfortint vincles i teixint noves aliances

4.1. Comunitat: Fomentar el treball comunitari amb les parròquies, escoles, barris i/o municipis.

4.2. Moviment: Enfortir la xarxa MCECC des del treball territorial.

4.3. Sector: Esdevenir un referent de l’educació en el lleure del país.

Aquest document recull unes fites, unes línies estratègiques que volem seguir per aconseguir un Moviment amb Identitat, Persones, Esplais i Xarxes!  Com qualsevol gran construcció, ens caldrà anar fent passos per avançar en aquest camí. A través dels plans d’acció anuals és com anirem concretant les accions prioritàries de cada any, així que us demanem que estigueu atents durant el mes de setembre, ja que serà el moment en el que iniciarem el de 2021.