Notícies
 Tornar
  • Sumeu-vos al programa Sempre Acull!
  • Comparteix a les xarxes socials

Sumeu-vos al programa Sempre Acull!

09.11.20

Voleu ser un esplai més inclusiu? Les famílies i infants de l’esplai no són representatius de la realitat del vostre barri, poble o ciutat? Obriu les ments i portes sembrant llavors, acollint infància en situació de vulnerabilitat i establint estructures internes inclusives.

Aquest 2020, hem renovat el programa Sempre Acull per tal que us pugueu adherir al llarg del curs i l'estiu, amb un acompanyament personalitzat que s'adapta a les característiques i temporització de cada Centre i Club d’Esplai.

Com ho heu de fer?

Si voleu iniciar-vos en aquesta experiència heu de posar-vos en contacte amb el/la vostre promotor/a de referència, qui us facilitarà una dinàmica inicial per a analitzar, debatre i reflexionar en quina situació us trobeu a l’esplai, les motivacions i oportunitats que teniu com a equip de monitors/es.

A partir d’aquí, se us farà arribar una programació amb un seguit de guies i models per a facilitar el contacte amb diversos agents socials, l’acompanyament a les famílies i/o infants, així com els canvis interns necessaris per no fer un projecte bolet o finit, sinó un canvi estructural de l’esplai per a ser més inclusius.

En cas que ja hàgiu iniciat el projecte en anteriors edicions, podeu optar als materials i recursos i començar des del punt de partida en el qual us trobeu. Els materials s’han editat per adaptar-se a cada realitat.

Què fem des del Moviment?

Els centres d’esplai que us inscriviu no estareu sols en aquest procés. El programa Sempre Acull us ofereix un acompanyament individualitzat del MCECC a cada centre que s’inscrigui en la iniciativa. D’aquesta manera us ajudarem a treballar amb les entitats socials de la vostra zona, us acompanyarem amb eines i recursos i amb tots els vostres dubtes per fer un bon treball amb els infants, famílies i l’equip del centre.