Notícies
 Tornar

Celebrem el Dia Universal dels Drets dels Infants!

20.11.20

Un any més, aquest 20 de novembre, se celebra el Dia Universal dels Drets dels Infants en commemoració a l'aprovació de la Declaració Universal dels Drets dels Infants per part de les Nacions Unides. 

Més de tres dècades més tard, encara hi ha infants i adolescents que veuen vulnerats els seus drets i pateixen les conseqüències de la desigualtat d’oportunitats i, per això, des del MCECC treballem perquè el dret a aprendre, a jugar o a ser estimat i estimada es puguin assegurar al major nombre d’infants possible (parant especial atenció a aquells i aquelles que es troben en risc d’exclusió social). 

Així, animem a tots els Centres i Clubs d'Esplai a celebrar aquesta data i a treballar la Declaració Universal dels Drets dels Infants amb els vostres grups d’infants i joves. És important que els nens i nenes coneguin els seus drets per tal que els puguin reclamar en cas que els vegin vulnerats. Si dueu a terme alguna iniciativa en aquest sentit, us animem també a compartir-ho amb nosaltres a les xarxes socials; des d'on nosaltres ho compartirem amb la resta de centres per rememorar tots i totes juntes aquest dia.

Posem a la vostra disposició alguns materials i recursos:

- Materials per a la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants, realitzats el 2017 per l'Àmbit Pedagògic del MCECC i la Comissió de Relacions Institucionals del Consell Directiu del Moviment.

- D'altra banda, teniu algunes fitxes d'activitats preparades per l'Àmbit d'Educació per la Justícia Global que us poden ajudar a tractar la temàtica amb els vostres infants i joves, així com el Joc DI(C) – Desenvolupament, Intercanvi i Consciència. També podeu trobar pregàries per reflexionar sobre la temàtica filtrant per 'pregràries' en aquest enllaç de recursos

- Revista Estris sobre els Drets dels Infants i Especial de l'estris.cat 'Drets de l'Infant'. A més, teniu algunes crítiques de pel·lícules que també us poden servir per treballar alguns temes relacionats amb el Dia Universal dels Drets dels Infants.