Materials i recursos
 Tornar a materials

Materials i recursos

Nom del recurs

Nom del recurs

Tipologia

Tipologia

Autor/a

Autor/a

Nom del recurs

JOC DI(C) – Desenvolupament, Intercanvi i Consciència

Tipologia

Justícia Global

Autor/a

Membres de l’Àmbit d’Educació pel Desenvolupament

Des de l’àmbit d’Educació per al Desenvolupament del MCECC hem vist la necessitat de crear un joc per tal d’introduir d’una manera didàctica i entenedora l’Educació per al Desenvolupament als centres d’esplai.

Creiem que tenim un espai privilegiat per generar consciència social i crítica que no podem desaprofitar. Així doncs, amb l’objectiu de voler transmetre coneixements i esperit crític, va néixer el JO(C) DIC: “Desenvolupament, Intercanvi i Consciència”.

  • Desenvolupament, perquè el món en què vivim està en constant desenvolupament, però no de manera igual ni equitativa, i per tant hem de conèixer per saber que els nostres actes no són aïllats i que les accions que fem en una punta del món afecten l’altra punta.
  • Intercanvi, perquè intercanviant idees i experiències ens enriquim del coneixement comú. Les vivències i el diàleg és, doncs, el que ens fa créixer personalment.
  • Consciència, perquè a partir de la informació i el coneixement podem prendre consciència del món en què vivim i per tant ser crítics amb el nostre dia a dia i les nostres accions.

Nosaltres ja hem decidit quin paper prendre, i tu... què hi dius?

Dates d'elaboració: Agost a Novembre de 2013

Observacions:

El MCECC – Fundació Pere Tarrés ha editat aquest joc amb format imprès i l’ha distribuït entre els seus centres d’esplai. Des d’aquest web us oferim la possibilitat de descarregar-vos els materials. Aquest joc ha estat possible gràcies al finançament de la Diputació de Barcelona.

Més informació:

Descarregueu-vos els materials del JOC: