Materials i recursos
 Tornar a materials

Materials i recursos

Nom del recurs

Nom del recurs

Tipologia

Tipologia

Autor/a

Autor/a

Nom del recurs

Activitats amb sentit: La Justícia Global a l’esplai

Tipologia

Justícia Global

Autor/a

Àmbit d'Educació per la Justícia Global

Com a monitores i monitors, acompanyem els infants i adolescents en el seu procés de creixement, en una constant descoberta. Una d’aquestes és la descoberta de la realitat ferida i esperançada del món, amb el desig de què la mirada d’aquests infants i adolescents es vagi fent sensible a aquestes realitats de dolor i d’injustícia. Sensible i crítica, per descobrir-ne les causes, però sobretot, acompanyant-la, que es vagi fent una mirada compromesa, per posar-hi tota l’energia per transformar aquestes realitats.

Moltes hem sentit a parlar de “l’Educació per al Desenvolupament”, però… què vol dir exactament? I com es pot treballar a l’esplai? I per què “serveix”? I per què aquestes fitxes, aquest dossier?

Doncs perquè l’Educació per al Desenvolupament té a veure justament amb acompanyar les persones, a descobrir la realitat que els envolta, la realitat que queda a prop i la que queda lluny. I descobrir-la amb una mirada travessada per molts desitjos: pel desig de JUSTÍCIA, de PAU, d’AMOR, de FRATERNITAT, de COMUNIÓ… per a tots als pobles, persones i situacions. De sud a nord, d’est a oest, d’occident a orient, dins de cada societat, entre països, entre continents.

L’Educació per al Desenvolupament neix d’aquest somni, d’aquesta utopia que no podem deixar de defensar: que un món diferent és possible i que l’hem de construir JUNTES.

Accedeix al dossier de fitxes.

Dates d'elaboració: Curs 2017-18 Observacions: Més informació: