Notícies
 Tornar
  • Monogràfic per preparar un estiu diferent de la Revista Estris!

Monogràfic per preparar un estiu diferent de la Revista Estris!

09.07.20

Després d'una etapa complexa marcada pel confinament arran de la situació sorgida per la Covid-19, arriba un estiu diferent. Per això, des de la Revista Estris, han preparat un monogràfic amb reflexions, materials i recursos per a preparar-lo. "Ens toca reflexionar com sempre ho procurem fer des de l’educació en el lleure: amb uns valors compartits i una voluntat de transformació social a través de les activitats que els monitors i monitores proposen als nostres infants i joves. És per això que hem volgut editar aquest monogràfic de l’Estris de manera excepcional", diu la introducció del document, que posa a l'abast de totes aquelles persones que han treballat perquè aquest estiu no s'aturi l'educació en el lleure "un seguit de reflexions, materials i recursos que desitgem que us puguin ajudar en la vostra tasca".

"És la nostra responsabilitat podervos facilitar la feina per tal que l’adaptació a una normalitat no desitjada per ningú sigui el més planera possible. Esperem que us pugui ser d’utilitat i que, sobretot, serveixi per posar al centre de tot plegat els infants i joves, perquè després de tantes setmanes de sotrac emocional puguin gaudir d’unes activitats d’estiu que es mereixen ara més que mai", afegeix el text. Seguidament, hi ha un seguit d'articles de diversos experts i expertes (publicats a l'especial 'Un estiu diferent' del portal digital estris.cat) que -entre altres coses- ajuden a "desxifrar" el marc normatiu sobre les activitats d’estiu del 2020, a "replantejar l’activitat d’estiu" davant aquesta situació excepcional o a "adaptar el quotidià i les mesures d’higiene". També se centren en "què ha significat el confinament pels infants més vulnerables", "el dol i la por després del coronavirus", "valors espirituals en temps de COVID" o "moments de complexitat emocional com a oportunitat d’aprenentatge". 

D'altra banda, el monogràfic inclou una sèrie de fitxes d'activitat adaptades per poder dur-les a terme en un estiu marcat pels protocols de seguretat contra la Covid-19 i diversos consells i instruccions pràctiques en relació a com realitzar els àpats, els viatges en autobús, les sortides al casal (piscines, parcs, etc.), les estones lliures a les colònies o les excursions, entre altres coses. També podeu trobar informació sobre "com atendre una contenció" o "com atendre infants amb necessitats educatives especials" en aquestes circumstàncies.