Notícies
 Tornar

Comencen les activitats d’estiu!

18.06.20

Ja ha començat el període de les activitats d’estiu. Tot i les restriccions, protocols i mesures que s’han de dur a terme, molts centres i grups d’esplai heu seguit amb la planificació de les colònies, casals, campaments i rutes. 

Ha estat un final de curs ben diferent, molt allunyat del que acostuma a ser un tercer trimestre d’esplai. Per aquest motiu volem desitjar-vos un estiu ple de lleure i vivències extraordinàries; esperem que pugueu conviure i recuperar tot allò que tant hem trobat a faltar durant els mesos de confinament. 

Us recordem que: 

 • A partir del 22 de juny i fins el 13 de setembre estarà disponible el telèfon d'emergècies del MCECC per donar cobertura a totes les activitats d’estiu i, en cas que es produeixi qualsevol situació complexa, poder acompanyar-vos de la millor manera. Apunteu-vos el número (626 067 808) però recordeu que aquest és un telèfon d'emergències. Si teniu dubtes de qualsevol altre tipus (per exemple, relacionats amb la situació sorgida arran de la Covid-19) useu els vostres canals de contacte habitual i no aquest
 • Heu de notificar les activitats a la Direcció General de Joventut i també al Gesplai. Us deixem aquest document amb la informació per a que pugueu realitzar-la correctament 
 • Reviseu si teniu vigent l’assegurança de l’activitat que realitzareu 
 • Trobareu un recull de materials, documentació i recursos per a preparar les activitats d’estiu, segons les noves mesures i protocols de prevenció per dur-les a terme aprovades per la Generalitat. 
 • Aquest estiu, hem de canviar la pilota del #TourMCECC per altres acompanyants... Per això, us proposem un joc diferent per a un estiu diferent pels que esteu fent o fareu activitat d’estiu. Publiqueu una foto del casal, colònies, campaments o rutes a Instagram etiquetant @esplaismcecc amagant-hi (ha de ser visible) un gel hidroacohòlic que hauran de trobar la resta de centres d'esplai. Recordeu seguir les mesures de seguretat, també a l'hora de fer la foto! Trobeu el gel de la resta de centres comentant a les seves fotos i entrareu a formar part d'un sorteig d’un val (50€) per comprar material a l’Abacus. Ens encantarà poder difondre les vostres activitats i agrair-vos públicament l’esforç que esteu fent per poder-les tirar endavant! 
 • Aquest estiu 2020, l'educació en el lleure ha pres més importància que mai. Per això, des del Consell Directiu del MCECC, hem fet aquest vídeo per explicar-vos què és el que ens mou a tirar-lo endavant. I a vosaltres, què és el que us mou?
 • També teniu a la vostra disposició altres recursos com: 

  -Que no falti la música!

  Moltes vegades necessiteu música per les activitats o per les estones lliures. Tenim al perfil d’spotify llistes elaborades a partir de les vostres propostes: InfantsAdolescents
  RelaxacióCelebrem la Fe 

  -Guia de bon ús de les cases de colònies i piscina

  Hem elaborat una guia amb un conjunt de recomanacions i pautes per al bon ús de les cases de colònes i també de les piscines. Repasseu-les abans de marxar a realitzar les vostres activitats d'estiu. 

  -Manual de celebració de la fe a les activitats d'estiu

        Per últim, us recomanem que li doneu un cop d'ull al manual per a la preparació dels                moments celebratius a les activitats d'estiu