Notícies
 Tornar

200 participants en activitats territorials!

21.11.19

El passat cap de setmana 16 i 17 de novembre es van celebrar en el sí del Moviment diverses trobades i activitats territorials.

Els monitors i monitores de la Zona01i06 van estar a la casa de colònies La Conreria, a Tiana, per celebrar una trobada lúdica i formativa. Sota el lema “Què et fa sentir viva?” van realitzar activitats innovadores per reflexionar sobre diversos valors de la societat actual i el ritme de vida que portem. Diumenge al matí van fer una sessió formativa sobre detecció i prevenció de maltractament i abusos sexuals.

A la mateixa casa de colònies també hi havia les monitores i monitors de Zona07, amb qui van compartir el sopar del dissabte. Els centres de Barcelonès Nord van escollir la temàtica “Cultures i tradicions populars” per dinamitzar les diverses activitats de l’excursió. L’endemà es van dividir en tres grups per assistir a 3 formacions: gènere i coeducació, educació emocional i com motivar els i les adolescents en la realització d’activitats.

I aquests no van ser els únics territoris que van voler formar-se durant el darrer cap de setmana! La Zona11, que es va trobar al Centre d’Esplai Boterut, de Terrassa, va rebre coneixements sobre bullying, assetjament i perspectiva de gènere a l’esplai. Eren més de 60 persones! Tot un èxit!

A Sant Fost de Campsentelles, als locals del Centre d’Esplai la Petjada, es va fer una formació sobre Gesplai als monitors i monitores de la Zona13 i Zona15. I a Mallorca, concretament a Manacor, es va celebrar la Diada de Tècniques. En aquesta jornada els joves educadors i educadores van poder triar entre 3 temàtiques: Disseny de cartells amb Canva, Gestió de les emocions o Maquillatge artístic. Van assistir-hi unes 35 persones!

Sabeu com van organitzar aquests territoris les seves sessions formatives?

Utilitzant el Catàleg de Tècniques i formacions que el MCECC posa a disposició dels centres d’esplai i territoris al seu web. Aquesta guia recull diverses propostes formatives que engloben una varietat de temàtiques que us poden ajudar en el creixement i aprenentatge en la vostra tasca educativa! Podeu sol·licitar-ne a través del Gesplai! No dubteu en donar-hi un cop d’ull!