Troba el teu curs

Monitor/a de menjador: Especialista en menjadors escolars


El Curs de Monitor/a de menjador: Especialista en menjadors escolars prepara a l’alumnat per intervenir, de manera educativa, en activitats de lleure infantil i juvenil en l’estona del migdia. L’objectiu és capacitar als i les participants en la dinamització i avaluació d’activitats de lleure en el marc del menjador escolar mitjançant l’aplicació de les tècniques específiques d’animació grupal, amb una incidència explícita en l’alimentació, les al·lèrgies i les intoleràncies provinents dels aliments.

Codi Curs
11524

Llengua vehicular
Català

Modalitat
Online

Online

Data Inici
14/04/2021

Data Fi
11/06/2021

Hores teòriques
50 h

Hores pràctiques
0 h

150€

MATRICULA'T

Codi Curs: 11524

Llengua vehicular: Català

Modalitat: Online

Adreça:

Data Inici: 14/04/2021

Data Fi: 11/06/2021

Hores teòriques: 50 h

Hores pràctiques: 0 h

Preu: 150€

A qui va dirigit?

Persones vinculades o que volen desenvolupar-se professionalment en l’entorn del menjador escolar.

Descripció

Tenir coneixement de la normativa que regula l’organització i funcionament del menjador escolar.


Conèixer els aspectes psicopedagògics i d’organització d’activitats del lleure específics pel temps de menjador.Saber les funcions de la monitora i del monitor dins el menjador escolar.


Adquirir coneixements de bones pràctiques d’alimentació així com també de les tècniques de prevenció per evitar la reaccions al·lèrgiques.


Ser capaç de proposar activitats lúdiques i educatives a l’estona del migdia

Què aprendràs?

BLOC 1: COM FER DEL MENJADOR UN ESPAI EDUCATIU?· Història del servei de menjador.· Valors del lleure educatiu, plantejament educatiu, objectius educatius i mitjans educatius.· Marc legal i laboral del menjador escolar.

 

BLOC 2: ETS O FAS DE MONITOR/A DE MENJADOR?· Requeriments i Funcions de les monitores i monitors de menjador escolar.· Estils educatius de les monitores i monitors de menjador escolar.· Treball en equip de les monitores i dels monitors de menjador escolar. 

 

BLOC 3: ETS CONSCIENT COM ET COMUNIQUES AMB ELS INFANTS I ADOLESCENTS?· Pautes de convivència. i atenció a la diversitat.· Tècniques de modificació de la conducta (Reforç/Càstig/Extinció).· Atenció, concentració, motivació i memòria.· Emocions i sentiments.
· Autonomia, independència i llibertat. 

 

BLOC 4: EDUCAR AMB FANTASIA. T’ATREVEIXES?

· Centre d’interès.· Hàbits quotidians.

· Activitats i dinàmiques.

 

BLOC 5: SABIES QUE ETS MODEL D’EXEMPLE D’HABITS DE VIDA SALUDABLE?· La monitora i el monitor de menjador escolar com a agent de salut.

· Hàbits de vida saludable.· Alimentació.· Son i Descans.· Higiene.· Activitat física i psíquica.

 

BLOC 6: HEM TINGUT UN ACCIDENT AL MENJADOR! QUÈ FEM?· Riscos i prevenció.· Tipologies.· Reaccions.· Prevenció i Primers auxilis.· Ferides, sagnats i hemorràgies.· Lesions i contusions.· Obstruccions de les vies aèries.· PAS
· Documentació (Fitxes mèdiques i farmaciola). 

 

BLOC 7: QUAN ELS INFANTS JUGUEN, APRENEN?· Característiques.· Models d’organització.· Classificació, Metodologia, Espais i Temps.· Memòria lúdica i la Fitxa de joc 

 

BLOC 8: QUINA RELACIÓ PODEM ESTABLIR ENTRE CREATIVITAT I EDUCACIÓ?· Art i educació.· Cognició vs. Emoció.· Procés vs. Producte.· Individualitat vs. Col·lectivitat.· Capitalització vs. Socialització.· Cançons, Cançoner i Danses.· Contes i Cinema.· Plàstica.

Titulacions

Certificat acreditatiu d'aprofitament emès pel centre de formació Fundació Pere Tarrés.

professorat

OLGA BARRERA NOGUERAS

Monitor/a de menjador: Especialista en menjadors escolars

150€

Matricula't

Demana més informació

Nom
Cognoms
Correu electrònic
Mòbil
Codi postal

Observacions (màx. núm. caràcters 250)

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legal

Contacte

93 410 16 02 formacio@peretarres.org

c. Carolines, 10. 08012 Barcelona
Fax. 93 439 45 15