Troba el teu curs

Infants i joves immigrats no acompanyats: Les entrevistes personals, el Pla d’Acció i el Seguiment de casos des de la perspectiva transcultural


L’entrevista com a eina d’exploració, d’acompanyament i de seguiment per a poder abordar la individualitat des del dia a dia dels menors i joves immigrants sense referents familiars.

Codi Curs
5486

Llengua vehicular
Català

Modalitat
Presencial

BARCELONA

Carrer A CONCRETAR 08012 - BARCELONA, BARCELONA

Data Inici
17/01/2020

Data Fi
31/01/2020

Hores teòriques
12 h

Hores pràctiques
0 h

96€

DIVENDRES TARDA

Codi Curs: 5486

Llengua vehicular: Català

Modalitat: Presencial

Adreça: BARCELONA

Data Inici: 17/01/2020

Data Fi: 31/01/2020

Hores teòriques: 12 h

Hores pràctiques: 0 h

Preu: 96€

A qui va dirigit?

Aquesta formació està destinada a tots aquells professionals o persones que estan interessants en l'àmbit de la infància i adolescència molt especialment en la realitat dels menors no acompanyats.

Descripció

Coneixeràs les particularitats de dues eines bàsiques de la intervenció psicosocial aplicades a la realitat dels joves i menors immigrants sense referents familiars: les entrevistes individuals i el pla d’acció.
Es desenvoluparà l’adaptació d’aquestes eines a una mirada culturalment sensible, al mateix temps que ens aproparem als conceptes bàsics de la competència cultural, acompanyats d’una reflexió sobre les actituds i pràctiques professionals necessàries per tal de garantir una atenció especialitzada i que tingui en compte la complexitat i idiosincràsies de la població atesa

Què aprendràs?

1.- L’entrevista personal com a eina clau de treball
1.1.- Eines i recursos per millorar els resultats obtinguts a les entrevistes
1.2.- Obstacles que podem trobar-nos durant l’entrevista
1.2.- L’entrevista: eina de diagnosi / eina de seguiment de casos

2.- Els procediments d’atenció i escolta en la fase de diagnòstic del menors no acompanyats
2.1.- Habilitats comunicatives necessàries per establir vincles de confiança i de proximitat
2.2.- Metodologies, eines i recursos adequats pel procediment
2.3- Planificació de les entrevistes personals

3.- L’entrevista com a eina de seguiment tutorial en contextos de menors migrants sense referents familiars.
3.1.- Context individual dels menors
3.2.- Ús de l’entrevista com a guia per abordar la individualitat i l’elaboració del PEI

metodologia

Metodologia que combina l’aportació teòrica per part del docent amb la participació dels assistents en l’anàlisi de casos i el treball en equip per aconseguir una bona apropiació dels continguts treballats

Titulacions

Certificat acreditatiu d'assistència emès pel centre de formació Fundació Pere Tarrés.

Titulacions

professorat

CATARINA ISABEL ALVES VIEIRA DE CUNHA

Treballadora Social especialitzada en intervenció social directa amb persones migrades, amb competència cultural i perspectiva de Gènere. Va estudiar el Postgrau d’Intervenció Psicosocial amb immigrants, refugiats i minories (UB) i es va especialitzar al Màster d'Estudis de Gènere del IIEDG de Catalunya, on ara també és Professora. La seva trajectòria professional inclou més de 10 anys d’intervenció directa amb dones migrades i víctimes de tràfic d’essers humans a l’Ajuntament de Barcelona, disseny de metodologies d’intervenció psicosocial amb perspectiva de Gènere i competència cultural, disseny de continguts pedagògics per a la inserció laboral de joves immigrants i altre funcions relacionades amb polítiques municipals, gestió de projectes socials, formació i ensenyament.
Actualment treballa a l’Àrea d’Inserció Laboral de la Fundació Pere Tarrés i a la Universitat Autònoma de Barcelona, on fa el seu doctorat en Sociologia, fent recerca sobre Intervenció social amb competència cultural i perspectiva de Gènere.

Infants i joves immigrats no acompanyats: Les entrevistes personals, el Pla d’Acció i el Seguiment de casos des de la perspectiva transcultural

96€

Matricula't

Demana més informació

Nom
Cognoms
Correu electrònic
Mòbil
Codi postal

Observacions (màx. núm. caràcters 250)

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legal

Contacte

93 410 16 02 formacio@peretarres.org

c. Carolines, 10. 08012 Barcelona
Fax. 93 439 45 15