Expert universitari en intervenció en els contextos socials i educatius amb l'infància i adolescència

CURS 2022-2023 (3a edició)

Modalitat: Semipresencial

Crèdits: 15 ECTS

Idioma: Castellà

Durada: D'abril a juny de 2024

Horari: Divendres de 17h a 21h. Dissabtes de 9.30 a 14.00h

Preu: 128€/ECTS. El preu no inclou taxes i preinscripció

Preinscripció: Oberta

Matrícula: Oberta a partir del del 30 d'abril de 2023

Calendari Preinscripció Matrícula

Sol·licita informació

Presentació

Aquesta titulació desenvolupa una formació teòrico-pràctica, de caràcter especialitzat, orientada a oferir estratègies d’intervenció socioeducativa en les situacions que viuen els infants i adolescents, de cara a potenciar els seus propis recursos. També capacita els professionals en la reflexió i l’aplicació de models i metodologies innovadores per a la intervenció en els nous contextos socials i educatius.

Formació d'interès en serveis socials 

Acreditat per: 

Fedaia

Objectius

  • Desenvolupar projectes d’acompanyament socioeducatiu a les famílies.
  • Conèixer els determinants socials i educatius que afavoreixen estils de vida saludables per a la infància i l’adolescència. 
  • Saber identificar els factors socials i educatius que dificulten i afavoreixen una adequada construcció de la convivència en els espais escolars dels infants i adolescents. 
  • Identificar i analitzar l’impacte dels canvis socioculturals i educatius per al disseny i la creació de nous espais d’oci i de desenvolupament cultural.

Pla d'estudis

El títol d’expert universitari en Intervenció en els nous contextos socials i educatius amb la infància i l’adolescència (15 ECTS) es configura a partir dels mòduls següents:

Metodologia

Combina diferents formats d’ensenyament i aprenentatge per a desenvolupar el programa formatiu: sessions magistrals, aprenentatge per competències, resolució de casos a partir de simulacions, conferències, i la realització d'un treball final amb la supervisió d’un tutor.

Pràctiques

Les pràctiques d'aquesta titulació estan incloses en les dinàmiques de les sessions presencials.

Sortides professionals

Pertany a l'àmbit d'infància, adolescència i família, que potencia els recursos propis dels infants i els adolescents. Les sortides professionals són:

  • Disseny i promoció de programes per a la infància i l’adolescència.
  • Orientació i supervisió de programes en relació amb els contextos escolars, familiars, de salut, d’oci i d’acció sociocultural adreçats a la infància i l’adolescència.
  • Orientació i supervisió de programes en relació amb la millora d’estratègies i metodologies.

Direcció i professorat

DIRECCIÓ

Eva Palasi Luna

Doctora per la Universitat Ramon Llull. Diplomada en Educació Social i Treball Social i Màster en Models i Estratègies d’Acció Social i Educativa en la Infància i l’Adolescència per la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull. Educadora social en una àrea bàsica de serveis socials i professora de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull.

Més

DOCENTS

Héctor Alonso. Doctor per la Universitat Ramon Llull i Sociòleg. Màster en Models i estratègies d'Acció Social i Educativa en la Infància i Adolescència i en Formació del professorat. Especialista en art comunitari, creativitat i promoció social.

Ana Burgués. Doctora en Sociologia. Professora del Departament de Sociologia de la Facultat d’Economia i Empresa- Universitat de Barcelona. Experta en sociologia de la família. 

Xavi Camino. Doctor en Antropologia Urbana. Professor d'Esport i inclusió social al Grau en Ciències de l'educació Física i l'Esport de la Facultat Blanquerna – Universitat Ramon Llull. Tècnic social del programa Pla de Barris de l'Ajuntament de Barcelona.

Jordi Enjuanes. Doctor per la Universitat Ramon Llull. Diplomat en Treball Social i Educació Social. Educador Social al centre Penitenciari Els Lledoners. Expert en socioaddiccions  i exclusió social. 

Xus Martín. Dra. en Pedagogia. Experta en disseny de materials d’educació en valors, treball per projectes, aprenentatge-servei, acció tutorial, i adolescents en risc d’exclusió social.

Txus Morata. Doctora en Pedagogia. Professora titular de la Universitat Ramon Llull. Experta en participació infantil, acció comunitària i lleure educatiu. 

Lisette Navarro. Doctora en Pedagogia. Experta en coaching i en habilitats socials i comunicatives. 

Àngels Pavón. Doctora en Pedagogia i llicenciada en Psicologia. Supervisora d'equips educatius en medi obert. Responsable del Servei d'Assessorament psicopedagògic dels Salesians de Sant Vicenç dels Horts. 

Laia Serra. Dra. en Ciències de l’Educció per la URL. Màster Oficial en Gestió Cultural (UB), Postgrau en Desenvolupament Cultural Comunitari (UAB) I Títol superior de Pedagogia (ESMUC). Codirectora de Comusitària i directiva de Musicop. Experta en Desenvolupament Cultural Comunitari.

Isabel Torras. Doctora en Psicologia. Experta en el desenvolupament psicològic de l'infant i l'adolescent i en intervenció educativa amb persones amb discapacitat. 

Demana més informació - * Camps obligatoris

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029), LOPD@peretarres.org.

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legal

ENVIAR