Seminaris

La Facultat ofereix cursos vinculats a l’àrea social oberts a tothom.

Intervenció psicosocial en emergències i catàstrofes

Intervenció psicosocial en emergències i catàstrofes

Les persones afectades per una situació d’emergència o catàstrofe poden veure alterada tant la seva integritat física com psicosocial, especialment entre la població vulnerable. Per disminuir aquest impacte personal, familiar i comunitari és necessari poder donar una resposta a les necessitats que apareixen des de l’inici de la situació d'emergència mitjançant un procés d'acompanyament professional en les diverses situacions de crisi.

Docent: Artur Roman Soler. Treballador social i mediador. Postgrau de Mediació i màster en Mediació Familiar. Expert en intervenció psicosocial en emergències. Membre de la Comissió i Equip d’Intervenció en Emergències del TSCAT. Responsable fundador del primer equip d’Intervenció Psicosocial a Emergències de Creu Roja (Sabadell). Responsable Provincial de l’Equip de Resposta Immediata a Emergències de Creu Roja Catalunya (ERIE) (2000 – 2009) i actualment hi forma part com a treballador social. Formador de formadors d’intervenció psicosocial a emergències i docent col·laborador per a diverses universitats, així com de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Ha publicat diferents materials i articles especialitzats. Membre del Comitè Editorial de la revista Psicosocial & Emergències. Ha intervingut en desenes d’emergències com ara l’11M, l’atemptat de Barcelona, el sinistre de l’avió Germanwins, l’accident d’Spanair i la COVID-19.

Dates de realització del curs: 24, 26 i 31 de gener i 2 de febrer de 2023

Horari: de 16 a 20 h

Modalitat: Presencial

1 Crèdit ECTS

Hores totals: 18 h

Dirigit a: Professionals i estudiants de l’àmbit psicosocial (treball social, psicologia, educació social, pedagogia) i professionals de serveis d’emergència (policia, bombers, protecció civil, sanitaris) que vulguin incorporar un conjunt de tècniques, estratègies i habilitats específiques de l'àmbit psicosocial que els ajudin a poder acompanyar col·lectius afectats per qualsevol situació d’emergència (homicidis, atemptats, terratrèmols, accidents de transport col·lectiu, confinaments, etc.).

Lloc de realització: Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL. C. Santaló 37 de Barcelona

Matricula't