Sala d'expertes i experts Torna enrere

Montserrat García Oliva

Directora del grau en Educació Social. Directora del Màster en gerontologia. Directora del PUGG. Docent/investigadora de la Facultat.

Àmbits de coneixement: Gent gran i acció social.
Experta en: Gent gran · Perspectiva de gènere · Alimentació ·

Formació

Doctora en Antropologia social i cultural i llicenciada en Història general i Geografia. Ha cursat un postgrau en violència de gènere i un màster en gerontologia social.

Experiència

Directora, consultora i assessora en recursos i serveis per a la gent gran i coordinadora dels programes d’intervenció amb dones i infància maltractada, així com programes de reinserció als maltractadors. Directora d’Investigació a la Facultat d’Educació de la Universitat Tècnica d’Ambato (Equador).

Publicacions

Ha publicat diferents articles i llibres relacionats amb l’envelliment i amb  l’alimentació a nivell  nacional i internacional.

ARTICLES PUBLICATS AL BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Com ha afectat la pandèmia a les persones grans?

Com ha afectat la pandèmia a les persones grans?

Més trastorns depressius entre la gent gran per la covid-19, segons Montserrat Garcia-Oliva professora de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL

L’atenció a les persones a partir del model d'Atenció Centrada en la Persona

L’atenció a les persones a partir del model d'Atenció Centrada en la Persona

Quan estem atenent una persona gran, amb algun tipus de dependència o malaltia, estem segurs que estem posant la seva dignitat en el centre de la nostra actuació, sigui com a professionals o com a cuidadors no professionals? Segurament podríem assegurar que estem pendents de cobrir les seves necessitats, però ... I si això no fos suficient? Ens hem preguntat alguna vegada si l’atenció a una persona amb situació de dependència hauria d’anar més enllà de cobrir les seves necessitats bàsiques?  Això és possible? La resposta és que no es tracta tant de si cobrim o no les seves necessitats, sinó de com les cobrim.

Consulta més articles