COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL

BLOG FUNDACIÓ PERE TARRÉS

A Colònies, també ens posem la Gorra

A Colònies, també ens posem la Gorra
Gessamí Deu Ruiz

Gessamí Deu Ruiz
Responsable de les Colònies d'Estiu Fundació Pere Tarrés-AFANOC

Cristina Toran

Cristina Toran
Responsable de les Colònies d'Estiu Fundació Pere Tarrés-AFANOC

Oriol Samaranch i Vallès

Oriol Samaranch i Vallès
Responsable de les Colònies d'Estiu Fundació Pere Tarrés-AFANOC

21.12.11

Les colònies d’estiu acostumen a ser espai de relació i convivència per als infants que els permeten el creixement personal, viure experiències úniques amb els companys i monitors, fer nous amics i per descomptat, divertir-se. En el cas dels infants afectats de malalties oncològiques, les activitats de lleure de l’estiu els aporten a més l’oportunitat de gaudir amb un grup de nois i noies en la seva mateixa situació lluny de les instal·lacions hospitalàries.

Durant els anys que fa que la Fundació Pere Tarrés organitza colònies d’estiu per a AFANOC hem pogut comprovar com els infants gaudeixen d’uns dies per ells i els seus amics, amb els monitors de lleure, que els porten a la piscina, a fer excursions a la muntanya i a la platja, organitzen gimcanes, tallers, jocs de nit, etc. Tot això genera un clima favorable per a la convivència, la diversió, la creació d’amistats i fer vacances. Tots són un més i això permet un creixement personal a través de l’adquisició de noves responsabilitats en vers els altres i un mateix. 

Evidentment, darrera d’aquesta activitat i dels seus beneficis es troba l’esforç de moltes persones que treballen per garantir que els infants i joves passaran un estiu fantàstic. D’una banda, AFANOC contribueix durant i després de les colònies per exemple amb la formació de monitors en temes relacionats amb el càncer infantil així com amb el suport durant la colònia amb personal mèdic que periòdicament visita els infants per fer les cures que són necessàries. De la mateixa manera, és destacable la implicació dels monitors de la Fundació Pere Tarrés i la bona relació que estableixen amb els infants i joves, fet que fa que any rere any, molts dels educadors repeteixin l’experiència igual que els nens, facilitant el bon funcionament de les colònies.

Però tot aquest treball només té sentit pels infants que hi participen. Per a molts d’ells és la única possibilitat que tenen de passar un estiu com tants milers d’infants de casa nostra, que a l’estiu tenen la oportunitat de gaudir d’uns dies de colònies i totes les emocions i aprenentatges que comporten. Aquestes colònies busquen que la malaltia no sigui un fre per poder gaudir com un infant més, en elles convivim amb la malaltia i busquem una programació que no ens faci notar les limitacions, sinó que ens permeti gaudir-les al màxim, que els infants les visquin al 100%.

Comparteix l’article

Etiquetes