FAMÍLIES

BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

8 consells a les famílies que comencen l’escola bressol

8 consells a les famílies que comencen l’escola bressol
Beth Galindo

Beth Galindo

05.09.16

L’entrada a l’escola bressol suposa obrir-se a noves experiències i a nous horitzons, per l’infant és una ampliació del seu àmbit més familiar. És una entrada a un nou lloc “desconegut” fora de tot aquells espais més propers i l’infant el pot viure des del temor o des de la sorpresa més emocionant. Aquesta adaptació es pot considerar com un procés amb identitat pròpia i és per aquest motiu que les escoles bressol preveuen estratègies per tal d’aconseguir un clima acollidor que faciliti que l’infant i la família se sentin còmodes i confortables en aquest nou espai.

Quines accions podem fer les famílies per facilitar aquests primers dies a l’escola bressol?

1. Anticipar la incorporació a l’escola. Com? Fer que l’infant conegui i tingui contacte prèviament amb l’edifici, les mestres i parlar-ho a casa amb temps.

2. Acompanyar l’infant a l’escola els primers dies. Com? Preveure, dins de les possibilitats laborals, de disposar d’uns dies per acompanyar l’infant a l’escola bressol.

3. Respectar el tempo de l’infant. Com? Començar l’escola bressol molt gradualment,mirar d’anar-hi poc temps i progressivament anar acumulant hores lectives.

4. Portar algun objecte que permeti un apegoCom? Portant alguna joguina, un xumet, una peça de roba que li agradi, un cotxe que l’infant reconegui i apreciï.

5. Fer l’entrada a l’edifici i a l’aula amb l’infant i acomiadar-se’n de manera positiva. Com? Amb un somriure, un petó o abraçada. No allargar aquest moment ni marxar sense avisar a l’infant.

6. Procurar de no fer coincidir l’inici de l’escola bressol amb altres canvis a casa.

7. Tenir una actitud de tranquil·litat i confiança a casa, per transmetre-li aquesta disposició al petit/a.

8. Recordar que els plors o altres manifestacions de disconformitat són la seva manera de comunicar-se, que solen ser reaccions momentànies i que cada cop s’espaiaran més.

Ànims a totes les famílies que comenceu aquesta nova aventura! I benvinguts, infants, a l'escola bressol!