Activitats, accions i iniciatives
 Tornar a activitats

ENCALÇA’T: Trobada formativa per a monitors i monitores de la Zona 05

Zones i Territoris

07.02.21 08:40 h a 14:00 h / Afegir a Google Calendar

Format telemàtic.

Davant la situació actual, creiem que és clau poder conèixer altres monitors i monitores dels esplais de la zona per tal de fer xarxa de suport mutu, motivació i recursos d’activitats.

Horari previst del cap de setmana

Diumenge dia 07 de Febrer:

● 9:40h Benvinguda

● 10:00h Inici de les formacions

● 13:00h Espai per a compartir

● 13:30h “Vermut musical”

● 14:00h Final de la jornada

Preu de la trobada

La trobada no té cap preu, però es demana un compromís ja que l’economia de la Zona i el Moviment financen les formacions. Considerem que amb la situació i el format telemàtic, s’ha de poder subvencionar i fer-ho gratuït per tal d’arribar a més persones.

Què he de fer per inscriure’m?

Inscriu-te al següent enllaç abans del 31 de gener.

Recordem que es va realitzar una preinscripció, i caldrà omplir el mínim de places de les persones preinscrites pel nostre esplai.

Formacions

Podeu escollir una d’aquestes formacions, es faran en paral·lel. Hi haurà places màximes per a cada formació. Si quan entres al formulari no apareix la formació que t’interessa és perquè està plena. Et recomanem que facis la inscripció l’abans possible!

(Les formacions queden subjectes a la disponibilitat de persones formadores i a arribar el mínim de persones per a poder-les dur a terme).

1. F01 Educació Sexual a l'Esplai

Com tractar la sexualitat amb els infants de forma lúdica i dinàmica. Com tractar els diferents temes depenent també de la franja d'edat dels infants.

2. F02 Tractar temes tabú amb adolescents

Les monitores tenen normalment problemes a l'hora de tractar temes tabú com la mort, les drogues o el sexe amb els infants. Per aquesta formació volen aprendre formes assertives de tractar temes considerats tabú i també recursos per poder fer-ho amb les diferents edats dels infants, sobretot amb les adolescents.

3. F03 Gestió/cohesió de l’equip de monitors

La formació hauria d'estar centrada en la cohesió del grup de monitores i com aconseguir que hi hagi consciència de grup i confiança grupal, per tal de tenir una bona relació a l'hora de prendre decisions o fer diferents activitats. Recursos per alimentar la relació fora de l'esplai, no només com a grup d'amics sinó sobretot com a companys. Com tractar el treball en equip per poder eliminar l'individualisme.

4. F04 Perspectiva feminista amb infants i famílies

Quina és la forma més efectiva per tractar el feminisme amb els infants i poder fer activitats amb perspectiva feminista? En aquesta formació les monitores volen recursos per tractar de forma efectiva i no invasiva entenent la diversitat de famílies a l’esplai.

5. F05 La natura com a eina educativa. Activitats, excursions i rutes

Volem recursos per poder educar als infants en activitats a la natura i com tenir més coneixements sobre excursionisme. A més, ens agradaria que es posés atenció especial als plans d'emergència i els primers auxilis, com organitzar-se i com poder fer-ho de manera pràctica.

Normativa a seguir

És recomanable que hi hagi normativa, en cas que no hi hagi específica es pot utilitzar la d’activitats pròpies del moviment.

FEM ESPLAI!