Notícies
 Tornar

Consulteu la petjada ecològica i les activitats de la Jornada de Monitors/es 2024

20.06.24

Petjada ecològica

Des del Moviment hem treballat en el càlcul de la petjada ecològica de la Jornada de Monitors/es 2024, que ha tingut lloc dissabte 25 de maig a l'alberg de La Conreria, amb la finalitat de conèixer l'impacte mediambiental que genera una activitat d'aquestes característiques.

Transport

A la Trobada han assistit 572 persones, que amb els desplaçaments des de les seves Zones i Territoris en bus o en cotxe han fet un total de 986 quilòmetres, inclosos els formadors/es. 

Pel que fa a la petjada de carboni, les emissions derivades del transport han tingut un impacte de 1919 kg de CO₂, que és l'equivalent a anar i tornar a Nova York en avió des de Barcelona.

Quant als desplaçaments, també s'han de sumar les emissions derivades del transport de materials durant la trobada. En total s'han recorregut 123 km en furgoneta i cotxe, que han alliberat un total de 120 kg de CO₂. Durant aquesta trobada s'ha apostat pels serveis locals i de proximitat per tal de reduir al màxim la petjada. 

Residus

Amb la voluntat de quantificar i mesurar els residus que es generen, es presenten les següents dades, que corresponen a les despeses generades i abocades a les papereres indicades, incloses les del bar. 

  • En paper i cartó, s'han generat 33,60 kg
  • De plàstic, 16,60 kg

En total s'han originat 50,20 kg de residus. A més, el reciclatge, reutilització i tractament d'aquests residus generen uns 0,40 kg de CO₂ en emissions. 

Energia

En total s'han necessitat 104 KWh d'energia destinats a l'electrificació de la sonorització, que equival al consum mensual de dues neveres de casa. Aquest subministrament ha generat 27 kg de CO₂. 

Materials utilitzats

La petjada dels materials fungibles utilitzats a la Jornada, que inclou les emissions generades durant les parts del cicle de vida fins a la seva utilització, ha estat de 312 kg de CO₂. D'aquests, 232 kg corresponen a les 60 unitats de samarretes a membres de la comissió, equip tècnic i CD, 60 kg als 400 gots de record que es van repartir, 12 kg als més de 2600 fulls A4 de cartelleria que es van necessitar i 7,50 kg a les 100 unitats d'ampolles amb funda. 

Menjar

Les emissions derivades de l'alimentació han estat de 280 kg de CO₂. Des del MCECC volem apostar per una alimentació saludable i respectuosa amb el medi ambient, amb aliments de temporada i de proximitat.

El Moviment segueix així amb el compromís de continuar avançant cap a unes trobades i una acció educativa més sostenible i respectuosa amb el medi ambient. Moguts per aquesta inquietud, enguany hem actualitzat el mecanisme de recollida de dades per tal de poder-lo fer més precís i eficient, fet que ens impedeix poder comparar completament les dades actuals amb les d’anys anteriors.

Si es vol rebre més informació es pot escriure a secretaria.mcecc@peretarres.org.

Dossier activitats

Per altra banda, ja podeu consultar el dossier d'activitats de la Jornada de Monitors/es, amb les explicacions del centre d'interès, les formacions i l'estona amb tu.

#SomMoviment