Notícies
 Tornar
  • Més de 400 joves del Moviment compartiu la Jornada de Monitors/es

Més de 400 joves del Moviment compartiu la Jornada de Monitors/es

27.05.24

Més de 400 monitors i monitores d'una quarantena de Centres i Clubs d'Esplai del MCECC heu compartit la Jornada de Monitors/es 2024. Els joves us heu reunit dissabte 25 de maig a l'alberg La Conreria, a Tiana, en una trobada formativa i lúdica que us ha permès establir lligams, aprendre, formar-vos  i compartir l'experiència amb altres participants.

Retrobem-nos fent un clic ha sigut el lema de la jornada, que ha girat al voltant de la celebració de l'aniversari de l'Esplai Romesco, un centre d'interès que ha servit per posar en valor el camí que els esplais han fet fins ara i aprofundir en els reptes de futur. En aquesta línia, les xerrades i tallers de la jornada han abordat temes com la salut mental i el benestar emocional dels joves, els trastorns de conducta alimentària, la gestió de conflictes, com viure l'espiritualitat o el foment de l'ús del català. 

Igualment, les formacions de dissabte han posat a la vostra disposició idees i recursos de cara a les activitats d'estiu que ja esteu preparant. S'han treballat temes com l'excursionisme, els jocs tradicionals, com crear un menú saludable, la contemplació de les estrelles, com treballar l'himne de les colònies i quin profit educatiu podem treure de la música i les cançons. 

I com és habitual a les trobades del Moviment, també s'ha destinat un espai a treballar la interioritat, la reflexió i la fe. Durant el moment celebratiu s'han fet diversos tallers per ajudar els esplais a treballar les Eucaristies de forma més participativa i treure profit de les pregàries, les cançons i els textos. També hi ha hagut debats sobre el paper de la dona a l'Esglèsia, la diversitat religiosa a l'esplai i les diferents formes de viure l'amistat i l'amor. 

Al vespre, el grup de grallers de Els Petritxols ha fet ballar de valent a tothom al ritme de versions modernes de cançons tradicionals, com el Virolai, però també pop i urbanes.   

Per tancar la jornada la presidenta del Moviment, Anna Grau, alguns membres del Consell Directiu i la comissió organitzadora han dirigit unes paraules d'agraïment i han encoratjat als esplais a seguir creient en la gran tasca que feu. 

Gràcies per participar

Volem agrair la participació i col·laboració dels Centres i Clubs d'Esplai. També volem donar les gràcies a la comissió organitzadora, Consell Directiu i membres de l'Equip Tècnic per estar al peu del canó i fer possible aquesta trobada. 

Podeu consultar el recull fotogràfic de la Jornada de Monitors i Monitores 2024 aquí

#SomMoviment