Notícies
 Tornar
  • A lliurar les sol·licituds per a les Beques d'Estiu!

A lliurar les sol·licituds per a les Beques d'Estiu!

18.05.23

Un any més, el Moviment ofereix la possibilitat d'optar a les Beques per a Activitats d'Estiu als Centres i Clubs federats, que s'estan presentant de l'1 al 31 de maig; queda poc més d'una setmana perquè finalitzi el termini. La convocatòria té l'objectiu de facilitar als infants, adolescents i joves la seva participació en activitats de lleure d'aquest estiu.

Són els mateixos Centres i Clubs els que han d'adreçar les sol·licituds de Beques. Per aquest motiu, convé conèixer bé i atendre el que especifiquen les bases reguladores.

EL PROCÉS DE BEQUES I COM INSCRIURE'S:

A continuació s'exposen els passos que s'han seguit:

1. Entrevista prèvia

Aquesta fase del procediment és obligatòria per poder accedir al sistema de Beques. En cas que l'entrevista s’hagi realitzat en altres convocatòries, és un pas opcional (si hi ha canvis a l’equip o persones responsables del procés, o bé si hi ha canvis en la gestió econòmica del Centre o Club). Tanmateix, és necessari adreçar-se al promotor/a de referència per confirmar l'excepció de l'opcionalitat.

Les entrevistes han tingut lloc fins al 21 d'abril.

2. Formacions sobre el procés de Beques i inscripció

Per accedir a la convocatòria de Beques, cal que els Centres i Clubs d'Esplai del MCECC participeu en una formació per tal de conèixer les novetats i la tramitació de les Beques per a Activitats d'Estiu. Totes les formacions han sigut en format telemàtic

Seguidament, es presenten les dates i els horaris previstos:

  • Dijous 20 d’abril (11 h): en cas extraordinari, a aquesta formació pot assistir algun Centre o Club del Moviment, tot i ser una formació especialment dirigida a la Xarxa de Centres Socioeducatius (XACS).
  • Dilluns 24 d'abril (19.30 h): formació de nivell d'expertesa.
  • Dimecres 26 d'abril (19.30 h): formació introductòria (nivell novell)

És important participar de les formacions per poder dominar tot el procés.

En aquesta formació, a banda d'explicar tècnicament com es fa la sol·licitud de les Beques, entendre una renda o un RMI, també s'han treballat uns continguts que tenen per objectiu reflexionar sobre l'acció dels Centres i Clubs d'Esplai vers la infància vulnerable i sobre com s'hi pot fer front.

Per apuntar-se, s'ha accedit al següent formulari. El termini per inscriure's va finalitzar el 19 d'abril.

Si no heu pogut assistir, contacteu amb el vostre promotor o promotora de referència.

Per garantir que tots els Centres i Clubs d'Esplai han participat en la formació, la tramitació al GESPLAI només serà visible i possible per aquells Centres i Clubs que hagin contactat amb el seu promotor/a.

I ARA?

Fins al 30 de maig, està tenint lloc la preparació i lliurament de les sol·licituds per part dels Centres i Clubs d'Esplai, mitjançant el GESPLAI. A partir de l'1 de juny, es donarà pas a la revisió de les sol·licituds presentades i a la resolució de possibles incidències. Coneix tots els detalls del calendari en el següent enllaç.