Notícies
 Tornar
  • La TrocaJove, cada vegada més a prop!

La TrocaJove, cada vegada més a prop!

22.02.23

Dimecres, 22 de febrer, va tancar el període per a inscriure's a la TrocaJove. Dissabte 11 i diumenge 12 de març viurem, a Lleida, un dels esdeveniments més desitjats del Moviment, sota el lema Per capgirar el futur.

Hi participaran joves d'entre 14 i 18 anys; és a dir, nascuts/es entre 2005 i 2008. Com sabeu, l'eix temàtic de la TrocaJove d'enguany són els Objectius de Desenvolupament Sostenible -ODS Agenda 2030, que són: PersonesPlanetaProsperitatPau i Aliances-. La capital del Segrià serà on s'activarà el Projecte P.E.R.E. (Programa Espacial de Repoblació Ecològica). Els toca als joves decidir quin és el model de societat que volen, i el seu canvi i la seva construcció comença ja!

Els assistents podran gaudir d'espais formatius i de creixement, així com d'espais lúdics i de relació amb els companys i companyes del Moviment. A més, per assegurar que la trobada és un espai acollidor i feminista, trobareu a l’espai central un Punt Lila. Esteu preparats i preparades? Projecte P.E.R.E. activat! 

Assistència prevista

Actualment, hi ha més de 1.200 inscripcions a la TrocaJove formalitzades, amb representativitat de 70 Centres i/o Clubs d'Esplai del Moviment. La participació d'adolescents supera les 800 persones, i més de 240 responsables i/o monitors/es acompanyaran els joves.

'El joc de les societats'

Ara és el moment de jugarEl joc de les societats, la proposta que s'ha fet arribar als Centres i/o Clubs d'Esplai del Moviment i que posa en valor la rellevància de construir societats sostenibles.

Es juga a través de quatre equips de diversos participants. Cada ronda del joc té quatre fases, la d’obtenció, construcció, aplicació i un minijoc mogut. Veureu que hi ha una part un xic competitiva, però sense una cooperació real de tots els/les jugadors/es, ningú podrà guanyar. Cada Centre i/o Club pot realitzar-lo en funció de la seva logística, en un espai preferiblement ampli. L’activitat està pensada perquè es pugui dur a terme durant tota una tarda d’Esplai. Podeu consultar tota la informació referida al joc en el següent enllaç.

Si teniu algun dubte sobre el funcionament de l'activitat, podeu enviar un correu a trobadesmcecc@peretarres.org. I, quan hi jugueu, compartiu fotografies i vídeos tot etiquetant-nos a les xarxes socials! Recordeu: @esplaisMCECC.

Reunió informativa

Dimecres 1 de març, a les 21 h, tindrà lloc la reunió prèvia de la TrocaJove en format telemàtic, en la qual es facilitarà més informació pel que fa al funcionament de l'esperat cap de setmana. Així doncs, la sessió va destinada als responsables de Centres i/o Clubs d'Esplai del Moviment, així com als equips de monitors/es participants, i cal connectar-se. Aquest mateix dia, l'1 de març, els monitors/es rebreu, al vostre correu electrònic, les indicacions prèvies de la TrocaJove.

#SomMoviment