Notícies
 Tornar
  • S'acosta la TrocaJove: projecte P.E.R.E. activat!

S'acosta la TrocaJove: projecte P.E.R.E. activat!

14.02.23

Com sabeu, dissabte 11 i diumenge 12 de març viurem, a Lleida, un dels esdeveniments més desitjats del Moviment: la TrocaJove! Recordeu que el període d'inscripcions està obert i hi podeu accedir mitjançant el següent enllaç (abans del 22 de febrer). Per apuntar-se i participar, cal tenir entre 14 i 18 anys -persones nascudes entre 2005 i 2008-; una part rellevant dels Centres i Clubs d'Esplai del MCECC, perquè representen i són el futur.

Aquest any, l'eix temàtic de la TrocaJove són els Objectius de Desenvolupament Sostenible -ODS Agenda 2030, que són: Persones, Planeta, Prosperitat, Pau i Aliances-, i el Centre d’Interès (CI) ens situarà, com dèiem, en el futur; un més enllà distòpic on la Terra és un indret inhòspit i inhabitable. El planeta, però, pren consciència i s’activa el PROJECTE P.E.R.E. (Programa Espacial de Repoblació Ecològica): els humans són cridats a repoblar la terra. Els cinc grans clans amb els quals està repartida la humanitat tornaran al planeta terra i es veuran obligats a entendre’s des dels diversos punts de vista i essències de cada clan per construir un futur per la humanitat. Ho aconseguiran? No n’estigueu tan segurs/es! Ara els toca als joves decidir quin és el model de societat que volen, i el seu canvi i la seva construcció comença ja.

Enguany, es preveu la participació de 1.200 assistents, aproximadament, qui podran gaudir dels espais formatius i de creixement que ofereix la TrocaJove, així com dels espais lúdics i de relació amb els companys i companyes del Moviment.

Els participants gaudiran de la inauguració a un dels llocs més emblemàtics de l’oest del país i una gimcana per conèixer la ciutat que ens acollirà. Es faran, també, activitats formatives per endinsar-nos en el món dels ODS amb més de 25 tallers, debats i conferències durant un moment de celebració per escoltar-nos, reflexionar i escoltar els altres. També tindrà lloc una vetllada plena d’acció, un concert per saltar i ballar, i un matí de diumenge ben mogut.

Tot plegat, amenitzat per elements de la cultura popular lleidetana, i pels intrèpids viatgers del projecte P.E.R.E., que serem tots i totes nosaltres. En acabar la trobada, tindrem un record vivencial únic i també algun material per fer passar el fred.

Per assegurar que la trobada és un espai acollidor i feminista, trobareu a l’espai central un Punt Lila.

Esteu preparats i preparades? Projecte P.E.R.E. activat! 

Materials previs

El joc de les societats és la proposta que es fa arribar als Centres i Clubs d'Esplai del Moviment amb la voluntat que pugui ser d’utilitat per posar en relleu la importància de construir societats sostenibles. És una forma molt vivencial de treballar el CI d’enguany: els ODS.

Es juga a través de quatre equips de diversos participants. Cada ronda del joc té quatre fases, la d’obtenció, construcció, aplicació i un minijoc mogut. Com veureu, hi ha una part un xic competitiva, però sense una cooperació real de tots els/les jugadors/es, no podrà guanyar ningú. Cada Centre i/o Club podrà realitzar-lo en funció de la seva logística, en un espai preferiblement ampli. L’activitat està pensada perquè es pugui dur a terme durant tota una tarda d’Esplai. Podeu consultar tota la informació referida al joc en el següent enllaç.

Si teniu algun dubte sobre el funcionament de l'activitat, podeu enviar un correu a trobadesmcecc@peretarres.org. I, quan hi jugueu, compartiu fotografies i vídeos tot etiquetant-nos a les xarxes socials! Recordeu: @esplaisMCECC.

#SomMoviment