Notícies
 Tornar
  • Parlem de la "C" de Cristians del MCECC

Parlem de la "C" de Cristians del MCECC

01.10.21

El lleure educatiu basa la seva tasca, principalment, en la transmissió i educació de valors. Al MCECC eduquem gràcies a l'esperit de tots els nostres monitors i monitores que, des del voluntariat, creuen en una societat diferent, més justa i equitativa. Tot plegat, partint dels valors que rauen de l'Humanisme Cristià, protagonista d'una de les C del nostre nom.

Si analitzem la realitat de cada centre i club del MCECC, veurem que cadascun d'ells viu la vivència al Moviment d'una manera diferent. D'aquí que al Pla Estratègic d'enguany es marqués l'objectiu de generar un debat per refefinir la visió i el compromís sobre la identitat cristiana del Moviment, arribant a acords comuns.

Dinàmica per fer al teu centre o club d'esplai

Al següent document d'excel trobareu diferents elements a puntuar.

Cal puntuar de l’1 (menor importància) al 5 (major importància) la importància que li doneu a treballar cada element. Aquest número l’haureu d’introduir a la columna “Quina importància li doneu?” i, automàticament, generarà una gràfica que permetrà visualitzar els resultats i poder-ne fer una anàlisi conjunta. 

A l’apartat “Per què has posat aquesta puntuació?” hi podreu incloure tot allò que justifiqui la xifra indicada i tot allò a tenir en compte de l’ítem en qüestió. 

A “Tens les eines per treballar-ho?” volem que penseu si, per a cada element, teniu algun tipus de material i/o suport que us ajudi a treballar-ho i aprofundir-hi si hi ha la voluntat de fer-ho, així com si teniu la informació suficient que us permeti apropar-vos a cadascun dels elements en el vostre dia a dia en l’acció educativa als centres i clubs d’esplai. Essent el valor 1 cap eina i el 5 moltes eines.  

Un cop emplenat tot l’Excel heu de penjar els vostres resultats en aquest enllaç.

Aquesta dinàmica pretén arribar a la majoria d'esplais del Moviment per conèixer com entén cadascun dels esplais la identitat cristiana. Així doncs, és una bona oportunitat per donar el vostre punt de vista respecte a un dels aspectes clau del MCECC.

Si teniu dubtes, podeu posar-vos en contacte amb les vostres promotores o promotors de la zona o territori o amb el membre del Consell Directiu de referència.