Notícies
 Tornar
  • Procés d’elecció dels equips de Responsables Territorials: presenta la teva candidatura!
  • Comparteix a les xarxes socials

Procés d’elecció dels equips de Responsables Territorials: presenta la teva candidatura!

22.04.21

El Pla d’Accions del MCECC de l’any 2021 estableix com una de les accions a dur a terme (sota la denominació XM2) "replantejar el procés d’elecció dels equips de Responsables Territorials, fent-lo més obert i democràtic en el conjunt del Moviment".

Per això, després d’un treball conjunt entre el Consell de Responsables Territorials (CRT) i el Consell Directiu del MCECC es proposa un nou model d’elecció dels equips de Responsables Territorials, que pretén acompanyar a les zones i territoris.

Aquest procés, es dividirà en diferents fases: 

  • Anunci de les places vacants: 

A l’antepenúltima reunió del curs, la que correspon als mesos de març o abril, s'ha comunicat quantes places queden lliures a cada zona/territori. En aquest moment, també s’ha aprofitat per explicar la figura dels i les responsables territorials i els requisits necessaris per optar a aquest càrrec. Aquests dos aspectes queden recollits al 'Manual de l’Equip de Responsables Territorials', que trobareu al Gesplai. 

Abans d'aquesta reunió, els candidats i candidates a ocupar les places vacants han d'haver enviat una carta de presentació/motivació per tal de donar-se a conèixer a la resta del territori o de la zona, on consti: una breu presentació de la seva persona, la seva trajectòria a l’esplai i el motiu per voler formar part de l’equip territorial. La carta de motivació s’ha d’enviar a cr.mcecc@peretarres.org i al correu corresponent de cada zona/territori.

A continuació, podeu veure les places vacants de cada zona/territori: 

  • Presentació de les candidatures. FASE ACTUAL

En la penúltima reunió del curs, la corresponent als mesos d’abril o maig, es convidarà a les persones candidates i es podran presentar a la zona/territori. Les persones assistents a la reunió de zona/territori, seran les que hauran de traslladar aquestes candidatures al seu Centre d’Esplai i acordar quin és el seu vot.

  • Elecció dels i les noves responsables territorials.

Finalment, a l’última reunió de curs, que seria la de maig o juny, es farà la votació de les persones candidates. Cada Centre d’Esplai tindrà un vot i es podran escollir, com a màxim, tantes candidatures com places vacants hi hagi. En aquest marc, s’obren dos possibles escenaris:

A) Hi ha més candidatures que vacants: en aquest cas, les persones elegides seran les que tinguin més vots.

B) Hi ha les mateixes candidatures que vacants: les persones candidates han d’obtenir almenys el 50% dels vots favorables.