Notícies
 Tornar
  • Lleure durant la Setmana Santa a Mallorca i Menorca: podrem fer activitat?

Lleure durant la Setmana Santa a Mallorca i Menorca: podrem fer activitat?

18.03.21

Arriba la Setmana Santa i molts Clubs d'Esplai de Mallorca i Menorca ens heu preguntat sobre la possibilitat de dur a terme activitats d'educació en el lleure. 

Segons un document oficial del Govern de les Illes Balears, que marca les restriccions en relació al lleure i la Covid-19 del 15 de març a l'11 d'abril del 2021, tant a Mallorca com a Menorca, "en els albergs, refugis, hostatgeries o establiments anàlegs, qualsevol que en sigui la denominació, que comptin amb habitacions o sales habilitades per a la pernoctació d'ús compartit i capacitat múltiple, es prohibeix la pernoctació en la mateixa estança de persones que formin part d'unitats de convivència diferents". Així, no es podran fer campaments, colònies o altres activitats amb infants i joves que suposin fer nit plegats/es i cal que els Clubs d'Esplai ho tingueu en compte a l'hora d'organitzar-vos. 

Amb tot, si no impliquen pernoctació, es podran dur a terme activitats tant a Mallorca com a Menorca sempre que compleixin amb les mesures vigents:

  • Mallorca. Les activitats —que han de ser sense contacte físic— s'han de dur a terme en grups bombolla amb el nombre màxim de participants que determina el nivell 2 d'alerta sanitària en què es troba Mallorca: 15 persones màxim en espais interiors i 30 persones màxim en espais exteriors, amb una capacitat màxima del 50%. Amb tot, tenint en compte el nivell d'alerta sanitària a Mallorca, es recomana mantenir els grups de 10 persones.  
  • Menorca. Les activitats —que han de ser sense contacte físic— s'han de dur a terme en grups bombolla amb el nombre màxim de participants que determina el nivell 1 d'alerta sanitària en què es troba Menorca: 15 persones màxim en espais interiors i 30 persones màxim en espais exteriors, amb una capacitat màxima del 75%.

Us animem a seguir acompanyant els infants i joves, ja sigui amb iniciatives en línia o reconvertint les activitats que teniu previstes amb pernoctació en activitats com casals o sortides d’un dia (ajornant per més endavant les reserves que tinguéssiu). Podeu consultar aquí tots els documents oficials i altres que hem preparat des del MCECC per facilitar-vos la vostra tasca. Per qualsevol dubte contacteu amb la vostra promotora o els membres del Consell Directiu. També podeu escriure a secretaria.mcecc@peretarres.org 

Seguim perquè... Ara més que mai, Esplai!