Notícies
 Tornar
  • Lleure i Covid-19: com hauran de ser les activitats per Setmana Santa?

Lleure i Covid-19: com hauran de ser les activitats per Setmana Santa?

26.03.21

El dissabte, 13 de març, es va publicar la RESOLUCIÓ SLT/716/2021, de 12 de març, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Aquest 25 de març, la Generalitat ha allargat la vigència de les mesures marcades per aquesta resolució fins al 9 d'abril. Pel que fa a aquelles que afecten l'educació en el lleure, es manté la situació com fins ara: les activitats s'han de fer en grups de màxim 6 participants tant a l’interior com a l'exterior i es poden fer sortides d'un dia (dins i fora de la comarca), sense pernoctació.

Així, aquesta mesura elimina la possibilitat que les activitats de Setmana Santa impliquin pernoctació: no es podran fer campaments, colònies o altres activitats amb infants i joves que suposin fer nit plegats/es i cal que els Centres d'Esplai ho tingueu en compte a l'hora d'organitzar-vos. El motiu que ens han traslladat les institucions competents és que totes les activitats permeses en les noves mesures que suposen pernoctació es permeten exclusivament amb la bombolla de convivència i els grups infantils i juvenils de lleure no són considerats com a tals. 

Amb tot, us animem a seguir acompanyant els infants i joves, ja sigui amb iniciatives en línia o reconvertint les activitats que teniu previstes amb pernoctació en activitats com casals o sortides d’un dia (ajornant per més endavant les reserves que tinguéssiu). Des del Moviment, seguim treballant amb el Departament de Joventut de la Generalitat per -entre altres coses- actualitzar i millorar els protocols vigents i de cara a l'estiu. 

Us recomanem que estigueu atents i atentes als nostres canals comunicatius, des d'on us anirem informant de qualsevol novetat. A més, aquí estan recollits tots els documents oficials (juntament amb els que hem realitzat des del MCECC per a facilitar-vos la vostra tasca) en relació amb el lleure i la Covid-19 tant a Catalunya com a Mallorca i Menorca.

Lleure durant la Setmana Santa a Mallorca i Menorca

Pel que fa als Clubs d'Esplai de Mallorca i Menorca, aquí teniu la informació referent al vostre territori, on us avancem que es podran dur a terme activitats sempre que compleixin amb les mesures vigents (grups de 15 persones en espais interiors i 30 persones en espais exteriors tant a Mallorca com a Menorca) i no impliquin pernoctació. 

Us desitgem a tots i totes que passeu una bona Setmana Santa i retornem amb el butlletí de monitors del pròxim 9 d'abril. Seguim perquè... Ara més que mai, Esplai!