Notícies
 Tornar
  • Tot el que et cal saber sobre la represa de les activitats de lleure pels infants d'Educació Infantil i Primària

Tot el que et cal saber sobre la represa de les activitats de lleure pels infants d'Educació Infantil i Primària

26.02.21

A partir del dilluns 22 de febrer, es reprenen les activitats d'educació en el lleure dirigides a infants que es troben en les etapes d’Educació Infantil i d’Educació Primària. Així ho va anunciar el 19 de febrer el Procicat, dirigit pels departaments de Salut i Interior de la Generalitat, que s'encarrega de revisar les mesures de prevenció i control vigents contra la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya.

En aquest sentit,va decidir aprovar una certa flexibilització, molt limitada, de "mesures que han de permetre la represa de determinades activitats de caire social, sempre evitant l’aglomeració de persones i la interacció entre diferents bombolles". Pel que fa a les mesures que cal prendre per dur a terme aquesta represa del lleure dirigit a infants d'Infantil i Primària, els grups han de ser de màxim 6 persones (tant en espais interiors com a l'aire lliure) i s'han de seguir les pautes marcades als protocols d'inici de cursPodeu accedir aquí a tots els documents oficials i a altres elaborats pel MCECC amb l'objectiu d'acompanyar-vos en la vostra tasca, com un resum de les mesures a seguir o un document FAQS aclarint tots els dubtes que ens heu fet arribar. 

Aquest 26 de febrer, s'ha anunciat que la situació de l'educació en el lleure en relació amb les mesures contra la Covid-19 continuarà igual una setmana més, fins al pròxim 7 de març. Restem a l'espera de la publicació de la resolució definitiva per a informar-vos de qualsevol novetat que hi pugui haver. En aquest sentit, us recordem que des del Moviment seguim lluitant per tal que aquesta represa de les activitats de lleure sigui permanent i s'estengui tan aviat com sigui possible als grups d'adolescents i joves perquè -com hem dit durant tota la pandèmia- el lleure és segur i necessari! 

Acció conjunta de les federacions: concentracions aquest dissabte per reclamar que es "descongeli el lleure"

Totes les federacions de lleure de Catalunya, tant les que agrupen Centres d'Esplai com Agrupaments Escoltes, hem publicat un manifest sota el títol 'Descongelem el lleure' per reivindicar la importància de l'educació en el lleure en moments com l'actual. En aquest sentit, reclamem que la represa de les activitats pels infants d'educació Infantil i Primària s'estengui també als grups d'adolescents i joves, que les limitacions de mobilitat territorial tinguin en compte la nostra mobilitat i que aquesta primavera puguem tornar a fer campaments, colònies i rutes.

En paral·lel, llancem una crida per tal que aquest dissabte 27 de febrer fem sentir la nostra reivindicació amb concentracions arreu de Catalunya. En aquest enllaç, trobareu les indicacions per participar de la iniciativa.