Notícies
 Tornar a Notícies
  • El Procicat aprova la represa de les activitats de lleure pels infants d'Educació Infantil i Primària

El Procicat aprova la represa de les activitats de lleure pels infants d'Educació Infantil i Primària

19.02.21

A partir del dilluns 22 de febrer, es reprenen les activitats d'educació en el lleure dirigides a infants que es troben en les etapes d’Educació Infantil i d’Educació Primària. Així ho ha anunciat aquest 19 de febrer el Procicat, dirigit pels departaments de Salut i Interior de la Generalitat, que ha revisat les mesures de prevenció i control vigents contra la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya.

En aquest sentit, ha decidit aprovar una certa flexibilització, molt limitada, de "mesures que han de permetre la represa de determinades activitats de caire social, sempre evitant l’aglomeració de persones i la interacció entre diferents bombolles". Pel que fa a les mesures que caldrà prendre per dur a terme aquesta represa del lleure dirigit a infants d'Infantil i Primària, els grups hauran de ser de màxim 6 persones (tant en espais interiors com a l'aire lliure) i s'hauran de seguir les pautes marcades als protocols d'inici de cursPodeu accedir aquí a tots els documents oficials i a altres el·aborats pel MCECC (com un resum de les mesures a seguir o un document FAQS) en resposta als dubtes que ens heu fet arribar. 

Segons apunten, la decisió del Procicat respon a una tendència a l’aplanament de la corba epidèmica i a un mínim repunt d’alguns indicadors, després de dies en què el descens de la corba era més rellevant i continu. "Arran d’aquest aparent canvi de tendència ocorregut aquests darrers dies, s’ha optat per mantenir una actitud de prudència en relació al gruix de les mesures, a l’espera de comprovar l’evolució dels indicadors durant els propers dies. A més, en aquests moments, la pressió assistencial és encara molt alta. Això, combinat amb la presència de la variant britànica que pot revertir a l’alça la corba d’infecció, aconsella mantenir aquelles mesures que tenen per finalitat limitar la mobilitat i la interacció social per reduir el nivell de contagis", diuen des de la Generalitat.