Notícies
 Tornar

Acció conjunta de les federacions el 27 de febrer: concentracions per reclamar que es "descongeli el lleure" arreu de Catalunya

26.02.21

Totes les federacions de lleure de Catalunya, vehiculades a través del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), hem publicat un manifest sota el títol 'Descongelem el lleure' per reivindicar la importància de l'educació en el lleure en moments com l'actual. En aquest sentit, reclamem que la represa de les activitats pels infants d'educació Infantil i Primària anunciada la setmana passada pel Govern s'estengui també als grups d'adolescents i joves ja que, com apuntava el Síndic de Greuges de Catalunya, estudis de transmissió i desenvolupament de la Covid-19 han corroborat que les activitats d’educació en el lleure són segures per a totes les edats.

En paral·lel, llancem una crida per tal que aquest dissabte 27 de febrer -el primer de la represa del lleure presencial per a infants d'educació Infantil i Primària- fem sentir la nostra reivindicació sobre el fet que el lleure és segur i necessari per a totes les edats i l'exigència que no es pot tornar a aturar. Com? 

  • Dissabte a la tarda, després de l’activitat, reuniu (respectant tots els protocols de seguretat) a les famílies i a tots els infants, adolescents i joves de les vostres entitats en una plaça del vostre poble o ciutat o davant la porta del vostre local per reclamar que el lleure es descongeli per complet.
  • Si voleu, durant l’activitat amb els infants prèvia a l'acció, podeu pensar lemes i pancartes per a portar a la concentració. Us convidem a que penseu i reflexioneu sobre això amb els propis infants i joves, ja que ells i elles són els titulars del molts dels drets que com a entitats defensem i és important que siguin les protagonistes de la concentració. També podeu recopilar instruments per fer soroll i que tothom us escolti! D'altra banda, us convidem a que us poseu en contacte amb les entitats de lleure del vostre barri, poble o municipi per a coordinar-vos i fer la concentració conjuntament.
  • Durant la concentració, feu-vos una fotografia i pengeu-la a les xarxes socials amb els següents hashtags: #AraMésQueMaiEsplai #LleureSegur #LleureEssencial #DescongelemelLleure
  • Etiqueteu als comptes d'@esplaismcecc i de @conselljoventutcat per tal de poder-ne fer difusió.
  • A més, si ho voleu, podeu adjuntar el manifest que hem elaborat.

L'educació en el lleure catalana, tant Centres d'Esplai com Agrupaments Escoltes, us animem a dur a terme aquesta acció coordinada per denunciar que, durant molts mesos, el Govern i les administracions del país no han posat en valor la nostra tasca i han oblidat el dret a l’educació en el lleure d’infants i joves. I és que, ara que s’ha començat a permetre retornar a les activitats d’educació en el lleure, creiem que cal que aquest es descongeli per complet: que puguem fer activitat presencial per a totes les edats, que les limitacions de mobilitat territorial tinguin en compte la nostra mobilitat i que aquesta primavera puguem tornar a fer campaments, colònies i rutes.