Notícies
 Tornar a Notícies
  • Coneix els candidats al Premi del Públic de la segona edició del concurs Innovact!
  • Comparteix a les xarxes socials

Coneix els candidats al Premi del Públic de la segona edició del concurs Innovact!

22.01.21

El passat 15 de desembre, va acabar el termini per presentar-se a la segona edició del concurs Innovact, pensat per premiar activitats innovadores dels Centres i Clubs d'Esplai del MCECC.

Des d'aleshores i fins a aquest 17 de gener, cinc jurats experts en innovació, pedagogia i lleure de la Fundació Pere Tarrés i altres organitzacions relacionades amb l’educació en el lleure han valorat les activitats presentades atorgant un primer (Scape Room valorat en 150€ que pot ser bescanviable per un val a l’Abacus), segon (sessió formativa per a l’equip educatiu del centre ) i tercer premi (àpat a una casa de colònies de la Fundació Pere Tarrés valorat en 100€). Els Centres d'Esplai guanyadors es donaran a conèixer durant l'Assemblea General Ordinària (AGO) del MCECC del pròxim dissabte 30 de gener. 

A més, els i les participants inscrits/es a l'AGO podeu votar el Premi del Públic (lot de material fungible) d'entre les activitats finalistes. El 26 de gener, ja us vam enviar per correu electrònic (en un PDF amb altres indicacions prèvies a l'AGO) l'enllaç per poder fer-ho, que es tancarà el mateix dia de l'Assemblea després de la pausa per esmorzar. 

Aquí teniu un resum de les activitats que ens van fer arribar els mateixos Centres d'Esplai al formulari de presentació: 

  • Among Us (Live Action)

Sinopsi de l'activitat: Una versió en la vida real del tan conegut videojoc entre els adolescents, un tipus d’assassí online. Els creadors han adaptat aquesta App a l'"esplai real". Representa que tots els infants són tripulants d’una nau trencada i han d’anar fent tasques per arreglar-la. Dins d’aquesta nau, però, hi ha un impostor (un assassí) i la seva tasca és matar a tots els tripulants o bé sabotejar la nau abans que ells l’enxampin o acabin totes les tasques i arreglin la nau.   

Per què creieu que és innovadora?: És una manera de seguir jugant als jocs de sempre, com en aquest cas l'assassí, modernitzant-los i adaptant-los a les necessitats dels infants avui dia. Es tracta d'endinsar-nos en el que fan en el seu temps lliure per transformar l'esplai en l'escenari d'una de les App que més utilitzen actualment: l'Among Us. A més, és una manera d'explotar tots els espais i materials que tenim a l'esplai i és apte per a totes les edats.

Consulteu la fitxa d'activitat completa aquí. 

  • No estem sols per afrontar la por

Sinopsi de l'activitat: Activitat per a infants dels 5 als 10 anys i en la qual volem tractar l'afrontament a la por: que els nens i nenes entenguin que les pors que tenen són emocions difícils d'expressar però que formen part de la nostra vida. Volem que s'adonin que no estan sols i que molts dels seus companys i companyes tenen les mateixes pors. D'aquesta manera, podran ajudar-se i afrontar-les junts.   

Per què creieu que és innovadora?: La por és una emoció que va canviant però que existeix en totes les etapes de la vida. Aquesta activitat ajudarà als nens i nenes a veure que passar por es pot superar amb ajuda. Creiem que és innovadora pel fet de viure la por des d'un altre punt de vista. 

Consulteu la fitxa d'activitat completa aquí

  • Agafem el control del temps! 

Sinopsi de l'activitat: Joc d’estratègia d’unes dues hores aproximades de durada, pensat -per exemple- per fer durant el torn de colònies a l’estiu. És un joc per un grup de diverses edats en el qual, a través de subgrups d’edats barrejades, han de crear la millor estratègia per aconseguir, petits i grans, el seu objectiu: destruir les pedres malignes dels esperits! 

Per què creieu que és innovadora?: Es tracta d'un complex joc d'estratègia molt ben planificat i organitzat que farà gaudir a infants de diverses edats. Va més enllà de qualsevol joc d'estratègia que us pugueu imaginar, ja que per destruir les pedres malignes, els infants hauran de superar tres fases diferents utilitzant l'astúcia, l'enginy, la memòria i el treball en equip i enfrontar-se amb els esperits malignes durant el procés! 

Consulteu la fitxa d'activitat completa aquí

  • Room Scape Virtual

Sinopsi de l'activitat: Aquesta activitat segueix la dinàmica d'un Room Scape, a partir de pistes que duen a altres pistes i que acaben aconseguint un codi que resol la problemàtica inicial. 

Per què creieu que és innovadora?: Està adaptada a la situació en que es van trobar i es troben molts grups d’esplai actualment, quan la presencialitat s'ha prohibit. Davant la falta d'idees per motivar als infants en les trucades telemàtiques, oferim aquesta alternativa que ha funcionat molt bé i que ens ha fet passar una molt bona estona plegats. 

Consulteu la fitxa d'activitat completa aquí

  • Among-Us (qui es quedarà amb el vaixell?) 

Sinopsi de l'activitat: Joc per un grup d’entre sis i vint persones. Les persones que hi juguen passen a formar part de la tripulació d’un dels vaixells més prestigiosos i importants del moment, però hauran de parar compte perquè algú d’aquesta mateixa tripulació és un/a impostor/a que les vol anar eliminant una a una per a quedar-se amb el poder del vaixell. 

Per què creieu que és innovadora?: Sempre intentem crear noves activitats, sobretot, basades en les noves realitats. Aquesta activitat està inspirada en un joc molt conegut entre les generacions més joves. És una activitat creada aquest últim curs i, després de poder-la dur a terme i saber que funciona, creiem que és una activitat molt potent per un bon grup d'infants i joves.  

Consulteu la fitxa d'activitat completa aquí. 

  • Espies de veritat i el segrest

Sinopsi de l'activitat: Mitjançant la figura de les 'Espies de Veritat', referent de la infantesa de joves i infants, tractarem temes com la justícia o les desigualtats socials a través d'un seguit d'activitats variades que ens portaran a resoldre un cas d'espionatge mentre es treballa la cohesió i el sentiment de grup. 

Per què creieu que és innovadora?: Moltes vegades som reticents a utilitzar figures de la televisió o de les TIC, ja que volem que els infants s'aïllin de les tecnologies per la sobreexposició, però -en la justa mesura- s'aprofiten figures que són rellevants per ells i que són una bona manera per entrar a treballar temes complicats i transcendentals, a més de barrejar activitats mogudes i de reflexió perquè tant els infants que en prefereixen unes com les altres puguin participar de l'activitat. 

Consulteu la fitxa d'activitat completa aquí