Notícies
 Tornar
  • Dia Internacional dels Drets Humans: treballem-lo a l'esplai!
  • Comparteix a les xarxes socials

Dia Internacional dels Drets Humans: treballem-lo a l'esplai!

10.12.20

Aquest 10 de desembre se celebra el Dia Internacional dels Drets Humans, una data que commemora el dia en què l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Declaració Universal dels Drets Humans.

Des de l'educació en el lleure, treballem perquè els infants, adolescents i joves coneguin i defensin aquests drets i -per això- us apropem aquest dossier de fitxes d'activitats fet per l'Àmbit d'Educació per la Justícia Global del MCECC que us pot ser útil per a treballar als vostres Centres i Clubs d'Esplai algunes temàtiques relacionades amb aquest dia. En aquest sentit, també us recordem que podeu exercir el vostre dret a participar del Moviment per tal d'ajudar a la consolidació d'aquests drets des de diverses àrees. 

Des del MCECC, creiem que l'educació en el lleure és un dret que ha de ser accessible per a tots els infants i adolescents. Per aquest motiu, des de diferents iniciatives (consulteu-les!) també impulsem que l'activitat dels centres d'esplai pugui arribar al màxim d'infants possible. Per últim, podeu trobar pregàries per reflexionar sobre la temàtica filtrant per 'pregràries' en aquest enllaç de recursos

Revista Estris

D'altra banda, podeu rellegir la Revista Estris 222 sobre com construir un món més just o la 192 sobre els drets dels infants. Al portal estris.cat, podeu trobar un interessant article de l'exmonitor i responsable de l’Esplai Sant Medir, David Campssobre la seva experiència amb Habibi Works, una plataforma per a desenvolupar projectes, compartir idees i aprendre coneixements en diferents àrees de treball al costat del camp de refugiats de Katsikas, a Grècia. I podeu consultar, a més, l'Especial 'Drets dels infants'.