Notícies
 Tornar
  • Nou especial a estris.cat: Sota pressió, com superar-la en diferents àmbits

Nou especial a estris.cat: Sota pressió, com superar-la en diferents àmbits

20.11.20

El portal estris.cat publica un nou especial sota el títol 'Sota pressió, com superar-la en diferents àmbits' .

De pressió social és normal sentir-ne, sobretot quan ets jove. Orientar el teu futur professional, estabilitzar relacions personals però amb interès per fer-ne de noves, afegir a una llista mental un llarg etcètera de desitjos i expectatives, esperar encaixar i ser reconegut, que t’agradi experimentar vivències noves... I això és només l’inici.

Què passa quan la pressió canvia els nostres principis, quan la pressió es transforma en malestar i desconfiança amb un o una mateixa? Entenem que forma part de la normalitat passar hores i hores amb el mòbil escollint la millor fotografia de la trobada d’amics? Amb aquest seguit d'articles filosofem sobre les pressions. En concret, parlem de la pressió sobre nosaltres mateixos, de la que exerceixen les xarxes socials, de la que sentim si no consumim experiències diàriament o de la pressió per estudiar i omplir el nostre currículum. Aquests articles us proposaran grans debats, confidències i, si voleu, grans dosis de treball personal! 

L'especial compta amb cinc articles escrits per diferents experts i expertes. En concret, són: 

- L’‘Homo hàmster’: quan la pressió ens la posem nosaltres mateixos, d'Albert Florensa. 

- La pressió curricular: coneixem la vivència de l’Anna Alabau, la Melania Alegre i en Sergi Berlanga. 

- La normalitat digital dels joves, de Francesc Núñez.

- L’acumulació d’experiències, d'Oriol Quintana.  

- Més enllà de les pressions, d'Albert Florensa. 

Altres recursos

D'altra banda, al portal estris.cat compteu amb altres recursos publicats recentment que també us poden ser útils, com un interessant i variat recull de lectures per a treballar la pandèmia amb els infants i joves escrit per la pedagoga i docent de la
Fundació Pere Tarrés, Maria Elias.