Notícies
 Tornar
  • Commemorem el Dia Mundial per la prevenció contra l'abús infantil
  • Comparteix a les xarxes socials

Commemorem el Dia Mundial per la prevenció contra l'abús infantil

19.11.20

El Dia Mundial per la prevenció contra l'abús infantil se celebra cada 19 de novembre des de l'any 2000. En aquella data, l'organització Women's World Summit Foundation (WWSF) va fer per primera vegada una crida a altres organitzacions dedicades al món de la infància per fer una jornada de prevenció contra qualsevol abús físic, sexual o emocional que puguin patir els infants. 

L'objectiu d'aquest dia és la prevenció i conscienciació sobre l'abús que poden patir i posar en risc els infants, sigui per acció o innacció d'un adult. Així, us apropem alguns recursos que us poden ser útils per treballar la temàtica al vostre Centre d'Esplai

Per començar, aquí podreu trobar el protocol de prevenció d'abusos sexuals en l'àmbit de l'educació en el lleure a Catalunya aprovat pel Govern de la Generalitat i cursos de la Fundació Pere Tarrés per la detecció i intervenció contra el maltractament infantil. 

D'altra banda, també teniu algunes fitxes d'activitats preparades per l'Àmbit d'Educació per la Justícia Global que us poden ajudar a tractar el tema amb els vostres infants i joves; així com pregàries que us poden inspirar per a reflexionar-ne amb ells i elles. 

Per acabar, també compteu amb alguns recursos de la Revista Estris com articles sobre els drets dels infants en aquest recull especial o crítiques de pel·lícules que també us poden servir per treballar alguns temes relacionats amb aquest Dia Mundial per la prevenció contra l'abús infantil. Algunes revistes Estris, com el número 230 sobre 'Educar en la noviolència', també us poden ser útils en aquest sentit.