Notícies
 Tornar
  • Gràcies per participar a la jornada 'Mirem més enllà'!

Gràcies per participar a la jornada 'Mirem més enllà'!

06.11.20

El divendres 6 de novembre, de 19h. a 21h., s'ha celebrat (per via telemàtica, a causa de la pandèmia de la covid-19) la Jornada 'Mirem més enllà' impulsada per l'Àmbit d'Educació per la Justícia Global del MCECC i centrada en el consum responsable als Centres d'Esplai. 

Una trentena de participants han escoltat la xerrada inicial de l'ambientòleg Marc Pascual i Ullod, que s'ha preguntat "què passa en la societat perquè no estiguem prenent mesures per solucionar l'esgotament dels nostres recursos". En aquest sentit, ha apuntat diverses accions que es poden dur a terme des dels Centres d'Esplai com -per exemple- reflexionar sobre què comprem i mengem o els residus que generem (a banda dels que reciclem, que sol ser més comú). Per últim, ha animat a buscar opcions sostenibles també pel que fa a l'energia que consumim o la banca que fem servir. Segons l'ambientòleg, "és necessari temps per trobar informació, voluntat i inclús sacrifici" però "la Terra té un límit". 

Per acabar, s'han realitzat tallers per a continuar aprofundint en diverses temàtiques: Aigua i Energia; Mobilitat, Allotjament i Economia i Producció, Consum i Residus. En el primer, els participants han reflexionat sobre l'energia que gastem a l'esplai sense adonar-nos-en; en el segon, sobre 'debats ja superats' però als quals cal donar una volta i, en el tercer, sobre els residus consumits en les seves activitats de lleure en relació amb les 7R (reflexionar, rebutjar, reduir, reutilitzar, reciclar, redistribuir i reclamar).

En aquest enllaç, teniu les Fitxes d’Activitat que s'han fet servir i aquí un vídeo amb la xerrada completa de l'ambientòleg Marc Pascual.